VĂ€lkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du Àr hÀr! Vi ser gÀrna att du registrerar dig pÄ hemsidan sÄ att du fÄr mer tillgÄng till vad som hÀnder och du fÄr Àven tillgÄng till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka Àr SSG?

SSG grundades 2009 och Àr en stabil och vÀletablerad ArmA-klan med bÄda fötterna pÄ jorden. Vi Àr inriktade pÄ taktisk realism med ett stenhÄrt gameface under operationerna men med en vÀlkomnande och avslappnad stÀmning utanför spel.

Vi lÄnar till viss mÄn rutiner och arbetssÀtt frÄn verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus pÄ spelnöje och effektivitet. Vi Àr dock inte intresserade av hur nÄgonting görs i verkligheten om det begrÀnsar oss istÀllet för att lÀgga till spelglÀdje.

Vi spelar ofta i komplexa och krÀvande situationer. För att bÀst lösa de uppgifterna trÀnar vi varje onsdag personlig fÀrdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjÀlp av vÄra instruktörer och chefer. Dessa trÀningar syftar till att utveckla oss bÄde pÄ spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivÄ.

Vi anvÀnder ett hierarkiskt system bÄde i spelet och utanför. Det Àr dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning Àr sÀrskilda ansvarsomrÄden. Vi har ansvar uppdelat pÄ ett flertal grupper som jobbar mot att förbÀttra spelupplevelsen och driva klanen framÄt. Det Àr dock fritt för varje medlem att komma med förbÀttringsförslag till gagn för klanen bÄde i spelsÀtt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervÀgande anvÀnda svensk utrustning och material men Àr inte ovana till att Àven nyttja material frÄn andra lÀnder om vi bedömer att detta Àr positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka hÀr ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du mÄste ha en fungerande epost-adress.

Operation Cold Prey ||postat av Enfisk, 2019-12-03 21:10


Kampanj: Cold Prey - ||

BRIEF:
För sju dagar sedan lÀt det sÄhÀr nÀr FÀnrik Matez briefade sin pluton:

VÄrt grannland har blivit invaderat av en okÀnd fiende. Allt vi vet Àr att Finlands hemvÀrnskompani stationerat i Hellanmaa mötte upp fienden efter att civila rapporterat om hotet. FrÄn hemvÀrnet kom rapporter om att de hamnat i strid med en reguljÀr armé iklÀdda grön uniform.

Det Finska hemvÀrnet fokuserade sitt försvar kring viktiga omrÄden i regionen Hellanmaa, byn Kokkila dÀr hemvÀrnet upprÀttat logistik och service för fordon, skyddsobjektet vid byn Kettula samt byn Taipale.
Vid skyddsobjektet, benÀmnt pÄ kartan som Kouras Metal erkÀnner nu Finland att dem hade en hemlig forskningsanlÀggning dÀr forskning pÄ ett topphemligt projekt pÄgick, vad som forskades har Finland ej svarat pÄ.


Den svenska plutonen hamnade snabbt i strid med en reguljÀr styrka som satte upp ett kraftigt försvar pÄ samtliga anfallspunkter i Hellanmaa regionen. Plutonen Sierra Lima lyckades efter en tids tunga strider nedkÀmpa eller driva fienden ur regionen och tillbaka österut. Dagarna efter striderna arbetade le...
LĂ€s mer »

Ströspel Jointop AFI/Anrop/SOG 14/12 18:00 - 21:00postat av Kalle, 2019-12-01 03:04

Ströspel Jointop AFI/Anrop/SOG 14/12 18:00 - 21:00

Vi har blivit inbjudna till jointop lördagen den 14/12. För denna gÄng har vi mycket begrÀnsat med platser sÄ det kommer bli först till kvarn som gÀller. Vi kommer spela som mekaniserat infanteri med 3 vagnsbesÀttning och 6 i skyttet, dvs totalt 9 platser. Skriv upp er nedan om ni vill delta. Mer info kommer i forumet under kommande vecka.

Situation

Early summer 2020 Russian troops breached the Finnish border from four different locations, one of them being border crossing of Vaalimaa.

Finnish troops are currently being organized and some are already doing their best to halt the enemy's advance.

Platoon of mechanized infantry from Sweden was training with Finnish troops when attack commenced. A political decision was quickly made by swedish government to help its long time ally.
Mission

Light infantry battalion 72 has been able to halt russian mechanized infantry battalion at Virojoki bridge crossing but is running out of men and resources quickly.
The rus...
LĂ€s mer »

Kampanj: Cold Prey - Onepostat av Enfisk, 2019-11-26 23:01


Kampanj: Cold Prey - One

BRIEF:
VÄrt grannland har blivit invaderat av en okÀnd fiende. Allt vi vet Àr att Finlands hemvÀrnskompani stationerat i Hellanmaa mötte upp fienden efter att civila rapporterat om hotet. FrÄn hemvÀrnet kom rapporter om att de hamnat i strid med en reguljÀr armé iklÀdda grön uniform.

Det Finska hemvÀrnet fokuserade sitt försvar kring viktiga omrÄden i regionen Hellanmaa, byn Kokkila dÀr hemvÀrnet upprÀttat logistik och service för fordon, skyddsobjektet vid byn Kettula samt byn Taipale.
Vid skyddsobjektet, benÀmnt pÄ kartan som Kouras Metal erkÀnner nu Finland att dem hade en hemlig forskningsanlÀggning dÀr forskning pÄ ett topphemligt projekt pÄgick, vad som forskades har Finland ej svarat pÄ.SITREP:
Vi har flugits in frÄn norra Sverige och Àr först pÄ plats för att ta upp striden mot den Ànnu inte identifierade motstÄndaren. Spaninsbilder frÄn luften visar pÄ att motstÄndaren vi möter har dragit nytta av krigsbytet frÄn det finska hemvÀrnet och upprÀttat sin fordonsdepÄ i byn Kokkila. För att kunna stötta mekaniserade trupper frÄn den Finska armén Àr det viktigt...
LĂ€s mer »

Operation: Mandalari Whisperspostat av Enfisk, 2019-11-19 22:11


BRIEF:
En pluton elitsoldater ur Amerikanska Armen tillsammans med elitstyrkor ur spaning, artilleri samt flygvapnet i norra afrikas region, Kujari. Deras enda syfte Àr att kraftigt överreagera efter att en guerilla armé anfallit det norra flygfÀltet dÀr hjÀlporganisationen IDAP hade sin logistikcentral.SITREP:
Vi utgÄr 05:00 med ljud och ljusdisciplin för att med bÄtar fÀrdas lÀngs med floden och ta oss in nÀra ett guerilla nÀste i staden, markerat kartan Obj Mahaffy.
VÄrt mÄl Àr att nedkÀmpa samtliga guerillakrigare och samla intel för att hitta fler mÄl i regionen att slÄ mot. Guerillan agerar i grupper pÄ hundra krigare med en ledare. En cell har som mest, information om en annan cell, dess position och styrka. Om möjligt, grip och för guerillaledare tillbaka till F.O.B. sÄ att NL kan förhöra dem.


Bild pÄ AOPRIMÄRA OBJEKTIV:
OBJ MAHAFFY: NedkÀmpa guerilla krigare, leta intel samt grip eventuella ledare med information om andra guerillaceller i regionen.

[b]SEKU...
LĂ€s mer »

Road to HakamÀkipostat av Kalle, 2019-11-16 18:13

Road to HakamÀki
Date: 2019-11-23T18:00Z
Place: AFI Event Server/AFI Teamspeak server
Player count: 100+Vi har blivit erbjudna att joina in pÄ PVP med AFI och ett gÀng andra klaner. Observera att detta Àr utanför SSG normala speltid sÄ vi kommer dÀrför genomföra en separat anmÀlan inför denna operation. Antal platser vi blir tilldelade hÀnger pÄ hur mÄnga vi anmÀler att vi blir sÄ vill trycka pÄ att ni anmÀler er senast pÄ tisdag sÄ jag kan meddela AFI.

AnmÀl er genom följande lÀnk: https://www.ssg-clan.se/signup/event/1494
LĂ€s mer »
đŸ€¶ Teamspeak 3