Operation: Freestyler

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Användarvisningsbild
Enfisk
ÖverstesergeantÖverstesergeant
Inlägg: 643
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Operation: Freestyler

Inlägg av Enfisk » tor 04 apr 2019, 22:29Bild
Operation:Freestyler (av Hoffa)
större bilder
Bild
Våren 2017
De politiska orosmolnen växer över mellanöstern. Under våren 2017 tyder mycket på att Iran-Irak ska gå in i en ny storskalig konflikt. De efter diverse diplomatiska sanktioner mot båda länder tycks situationen lugna ner sig något.


Våren 2018
Iran skriver slutligen avtal med USA att omedelbart avsluta sitt kärnvapenprogram.

När Världssamfundet med USA i spetsen skickar en delegation inspektörer till Iran upptäcker man att landet, med största sannolikhet och förstås i största hemlighet flyttat delar av sitt miljardkärnvapenprogram till sin bundsförvant och granne – Det lilla landet i söder vid namn Lamir. Även om det inte finns några tydliga bevis så insinuerar rapporten från inspektörerna att allt varit noga planerat och gömts i provinsen Anisay.

En politisk storm, närmast liknande en vild tornado, blossar upp där Iran frånsäger sig allt ansvar och skyller allt på Lamir och dess regering. Men Lamirs president, Azar Bahadur, slår tillbaka och hotar göra allt i sin makt, även militärt, för att påvisa sin oskuld.
Med ett land som inte erkänner att de flyttat kärnstridsspetsar och ett annat land som inte erkänner att de har några sådana resurser så gör plötsligt Iran det oväntade. De vänder sig till USA för att be om hjälp och på så sätt bevisa sin oskuld och även sin lojalitet. Den sittande presidenten i Lamir gör då ett lika oväntat motdrag genom att öppet erkänna existensen av kärnvapenstridsspetsar samt förvaring av avfyrningskoder. Detta gör han i ett indirekt hot och att ”resurserna” kan komma att vändas mot Iran såvida landet inte erkänner sitt svek.

Det är nu USA nappar på Irans bete och ger sig in i världsleken. Exceptionellt hårda sanktioner genomförs mot Iran samtidigt som man med diplomatiska medel försöker stoppa ett kärnvapenanfall på Iran. I denna alltför infekterade situation faller diplomatin likt ett korthus på en strand. Det framkommer efter påtryckningar mot Iran att Lamir, i alla fall teoretiskt, skulle kunna avfyra kärnvapen. USA tar steget och agerar än en gång världspolis…

Hösten 2018 – LAMIR INVADERAS
USA invaderar det lilla landet Lamir och hela processen tar inte mer än en månad innan landet faller. USA har återigen kontrollen och initiativet. Bara några månader senare har USA dragit tillbaka de flesta av sina trupper. Några huvudposteringar vid viktiga positioner finns fortfarande kvar för att ombesörja nedmontering av kärnvapen samt övervakning. Men i det stora hela handhas säkerheten av Iranska armén.

Januari 2019
Huvudansvarig för nedmonteringen och övervakningen i Lamir är Col. Daniel U. Demeister. En hårdför man men lång erfarenhet inom den amerikanska armén med ett förflutet som tidigare huvudansvarig för övergripande PMC kontraktering i mellanösternsektorn.
Strax innan översten reser ner till Lamir får han ett erbjudande från ett oväntat håll – den Irakiska underrättelsetjänsten. Det är ett erbjudande han inte han inte kan motstå – en pension på 72 miljoner dollar om han ser till att de kvarvarande kärnstridsspetsarna med avfyrningskoder transporteras över gränsen till Irak.

” This is easy money, like a god damn brothel – In and out.”
Col. Daniel U. Demeister sätter en plan i verket tämligen ögonblickligen. Han börjar dra i sitt gamla nätverk bestående av före detta kontrakterade militärer. En efter en faller kontakterna för överstens lukrativa erbjudande och snart har Col. Demeister samlat ihop närmare en pluton man med lättare utrustning. Han kontaktar den Irakiska underrättelsetjänsten för att konfirmera sitt deltagande i operationen.

April 2019 – THIS IS IT!
En mindre delegation, med Col. Demeister i spetsen, ger sig av för att delta på ett möte med delar av den Iranska militära eliten. Agendan för mötet är att hitta en lösning på hur den Iranska regeringen ska handha övergången och den totala säkerheten när de amerikanska styrkorna väl lämnar sina sista posteringar.

Ett mycket kort krypterat samtal från Col. Daniel U. Demeister adresserat till den lätta PMC-plutonen Sierra Lima äger rum strax innan avfärden för mötet låter så här:

”All on red alert OPERATION FREESTYLER is a go.
I repeat, OPERATION FREESTYLER is green”
Iscensatt av PMC-plutonen råkar mötes-delegationen i ett bakhåll. Informationen, kring vad som hänt, är knapphändig men allt tyder enligt officiella källor på att samtliga avlidit i ett attentat som tyckts varit utfört av lokala banditer.

Col. Daniel U. Demeister försvinner och hans ”döda” kropp ersätts med en annan oidentifierad. Han ansluter kort därefter till sin pluton bestående av legoknektar, alla fd PMCs från mellanösterntiden. De står beredda att med förhållandevis lätt utrustning ta emot hans order och de har i största hemlighet varit på plats vid den irakiska gränsen i ungefär 3 veckor.Bild
Sierra Lima ska stjäla kärnvapen med stridsspetsar samt avfyrningskoder och föra dessa direkt över gränsen till Irak där man väntar för att ta emot och betala plutonen.
Bild
Karta över AO


Bild
Bild tagen mha drönare över Amerikansk bas


Bild
Bild tagen mha drönare över Amerikansk fordons och ammo-depå


Bild
OBJ ENIGMA - Amerikanskt kompund med teknologisk utrustning för avfyrning av kärnvapen.
OBJ ELECTRIC AVENUE - Amerikansk fordons och ammo-depå där kärnvapen förvaras.Bild

TBABild
15:00. Extrem värme. Vinden håller 5 m/s. Lätt dimma.Bild
IED hot: lågt
AA-hot: Högt

Det finns kvar civila i området. Undvik att nedkämpa civil personal.


M2. Mån tumma

Användarvisningsbild
Murkelost
Sergeant (E)Sergeant (E)
Inlägg: 552
Blev medlem: tor 10 nov 2016, 23:49
Ort: Arvika
Kontakt:

Re: Operation: Freestyler

Inlägg av Murkelost » lör 06 apr 2019, 10:39

Update på resurser? ::)
Get to da choppah!

Användarvisningsbild
Enfisk
ÖverstesergeantÖverstesergeant
Inlägg: 643
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Re: Operation: Freestyler

Inlägg av Enfisk » sön 07 apr 2019, 00:07

UPPDATERING


Bild


Trots stationering i tre veckor har ordinarie utrustning inte dykt upp. Tack vare irakiska kontakter har vi dock lyckats få tag på äldre men funktionell utrustning. Att anpassa oss efter situationen är det vi gör bäst.

M2. Mån tumma

Kalle
ÖverstesergeantÖverstesergeant
Inlägg: 608
Blev medlem: sön 02 maj 2010, 23:01

Re: Operation: Freestyler

Inlägg av Kalle » sön 07 apr 2019, 15:45


Användarvisningsbild
Smorfty
Vicekorpral (E)Vicekorpral (E)
Inlägg: 248
Blev medlem: mån 14 aug 2017, 13:42
Ort: Kävlinge
Kontakt:

Re: Operation: Freestyler

Inlägg av Smorfty » sön 07 apr 2019, 17:16

Kalle skrev: Show me your warface!!!
https://youtu.be/3woEDTUbDYg?t=73

Hoffa
Menig klass 4Menig klass 4
Inlägg: 44
Blev medlem: tis 08 dec 2015, 15:30

Re: Operation: Freestyler

Inlägg av Hoffa » sön 07 apr 2019, 17:19

Citat från Col. Daniel U. Demeister:

"Yes boys. This is most unfortunate!
The situation could be a lot better. But this is what we have and we need to work with that. You all wanna be rich don't you?! So grab that lousy old equipment and get up the the f***ng saddle!"

Användarvisningsbild
Murkelost
Sergeant (E)Sergeant (E)
Inlägg: 552
Blev medlem: tor 10 nov 2016, 23:49
Ort: Arvika
Kontakt:

Re: Operation: Freestyler

Inlägg av Murkelost » mån 08 apr 2019, 11:59

Feedback från VL.

Bra story som ger djup åt uppdraget och kul uppdrag!

Alltid kul med Huey - väl värt att nämna återigen. VL gillar den skarpt både som Needle, Icepack och Hammer (motsvarande littlebird).

Vipern respawna aldrig, men med tanke på att uppdraget var utformat med att vi fick hushålla med de resurser vi hade tillgängliga så kändes det ändå rätt immersive mässigt sett. Sedan blir ju aldrig VL ledsna om vi har respawns på våra leksaker :)

Repairplattan verkade inte fungera men däremot fungerade mekaniker rollen i kombination med repairlastbilen ypperligt - tacksamt inslag!

Bild
Get to da choppah!

Användarvisningsbild
Insane_Laughter
FörstesergeantFörstesergeant
Inlägg: 172
Blev medlem: ons 28 sep 2016, 11:30

Re: Operation: Freestyler

Inlägg av Insane_Laughter » mån 08 apr 2019, 19:05

Feedback från TL.

Gillade både kartan och upplägget, väldigt kul att få köra med lite abnormal utrustning!

Positiva är att äntligen så har TL fått ordinarie ammo i VL supply! Amazing, äntligen! BM-21 var betydligt kraftigare än vad vi antog, inför nästa gång ska vi komma ihåg att inte köra saldoeld med raketer. På ryska betyder saldo tydligen 40 raketer på en gång, resultat blev som GA såg i denna video.

Mindre bra, den stora ammolådan för TL är fortfarande 82mm ammo och dagens artilleriplattform BM-21 kunde inte laddas om. Annars en väldigt kul op!

Tack murkel för den fantastiska bilden!
Bild
“The thanks of the infantry, in my opinion, must be treasured more by every artilleryman than all decorations and citations. ”
Colonel Georg Bruchmuller

Hoffa
Menig klass 4Menig klass 4
Inlägg: 44
Blev medlem: tis 08 dec 2015, 15:30

Re: Operation: Freestyler

Inlägg av Hoffa » tis 09 apr 2019, 13:16

Mission accomplished!

Kulorna smattrar och gnistrar i plåten likt dansande svetsloppor på våra Iranska BTR. Marken vibrerar under fordonen när vi rusar mot den Iranska gränsen. På radion hörs Demeisters röst "hell yeah! uppdrag slutfört!" när vi rullar in över gränsen.

Fortsättning följer... i Operation Klondike

Skriv svar