Operation: Winter Wonderland

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Användarens profilbild
Enfisk
VicefänrikVicefänrik
Inlägg: 1464
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Operation: Winter Wonderland

Inlägg av Enfisk » fre 08 dec 2023, 15:08

Bild
Bild
Strax syd om nordpolen, på den snötäckta ön Napf, befinner sig en pluton svenska soldater. Läget på ön är känsligt med en allt mer försämrad framtid för befolkningen. Diverse miligrupper har gjort sig kända på ön genom diverse attentat mot institutioner, polis och myndighetsbyggnader. Milisen har ännu inte gått ut med några krav eller vänt sig mot media för att berätta varför dem utför dessa dåd och hemskheter.

Ön är känd för sina naturtillgångar och rika fiskevatten samt en väldigt naturlig miljö som lämpar sig väl för forskning kring astronomiska event och mysterium. Här har många av världens främsta forskare samlats för att ta del av och främja utvecklingen av bland annat flygande anti-gravitations fordon, teleportering och tidsmanipulering. Att kunna tillverka och massproducera fordon som svävar och kan drivas utan energi skulle radikalt förändra all världens sätt att transportera människor och gods.

Forskarna har publicerat grusiga bilder på okända farkoster som ser ut att fara fram i hiskelig fart över natthimlen men har ännu inte kunnat svara på vad det kan vara för farkost.

Enligt spaning och underrättelseverksamhet så verkar milisen vara backad av en extern aktör som förser milisen med vapen och ständigt nya soldater som smugglas in på fiskebåtar och handelsskepp. Milisen har hotat med att spränga den kraftledning vid Schrattendamm som förser ön med elektricitet samt kapat all civil TV och radiosändning på något sätt genom att besitta radiomaster vid Ramsehoger. Även forskningsstationen utanför Sorenberg har hotats.


Milisens framfart och ständigt ökande hot gentemot befolkning och forskning har fått en rad länder att agera. Den svenska truppen är på plats för att bedöma situationen och utefter kapacitet agera utefter egen bedömning. Milisen måste stävjas och freden säkras.

Bild
Plutonen har lätta snöskotrar (3platser), lättare helikoptrar, precisionsartilleri.
Utrustning för krig i arktisk miljö.

Bild

Vi vet att radiomasten är kapad, detta måste åtgärdas utan att skada masten. Vi vet att milisen har intagit byn Schangen och håller där arbetare från dammen men kan inte bekräfta att de ännu lyckats aptera elledningarna. Forskningsstationen är hotad, milisen håller ofta vad de lovar, stationen och dess innehåll måste säkras!
M2. Mån tumma

Användarens profilbild
Insane_Laughter
ÖversergeantÖversergeant
Inlägg: 377
Blev medlem: ons 28 sep 2016, 11:30

Re: Operation: Winter Wonderland

Inlägg av Insane_Laughter » fre 08 dec 2023, 18:17

Precisionsartilleri är en intressant benämning 🤨
Ska detta tydas som Guidade Projektiler eller Raketer?
“The thanks of the infantry, in my opinion, must be treasured more by every artilleryman than all decorations and citations. ”
Colonel Georg Bruchmuller

Användarens profilbild
Enfisk
VicefänrikVicefänrik
Inlägg: 1464
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Re: Operation: Winter Wonderland

Inlägg av Enfisk » fre 08 dec 2023, 19:38

Insane_Laughter skrev: fre 08 dec 2023, 18:17 Precisionsartilleri är en intressant benämning 🤨
Ska detta tydas som Guidade Projektiler eller Raketer?
Ptjaaa jag har faktiskt inte placerat ut FW eller våra fordon än. Men kan lova att det blir något form av fordon kapabelt nog att hiva ammunition en bit med mer eller mindre eller lagom mycket precision!
M2. Mån tumma

Användarens profilbild
Erk
Vicekorpral klass 1Vicekorpral klass 1
Inlägg: 254
Blev medlem: tor 22 aug 2019, 23:44
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Operation: Winter Wonderland

Inlägg av Erk » fre 08 dec 2023, 20:43

Bild
Klappat och klart!

Skriv svar