Operation: Stillwater

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Kalle
VicefänrikVicefänrik
Inlägg: 1248
Blev medlem: sön 02 maj 2010, 23:01

Operation: Stillwater

Inlägg av Kalle » ons 10 maj 2023, 03:47

Bild

Bild

Livonias anfall på västra fronten lyckades efter stora skadeutfall. De har därför fått falla tillbaks för att plåstra om sina sår och överlämnar därför fronten över till de svenska styrkorna.

Bild

Red star styrkorna har tydligen avrättat civila som inte är beredda att själv ta upp vapen mot Livonias styrkor. Efter att städerna till väst har säkrats har nu dock en del civila återvänt till området.

Bild


Bild

Fienden har kraftigt försvagats och deras försvarslinjer har fallit bakåt (se AO). Vi har därför som primär uppgift blivit tilldelade att framrycka med material för att sätta upp en ny FOB i nivå med nuvarande försvarslinjen (FAP markering). Detta kommer sedan att bli vår utgångspunkt för fortsätta anfall mot fienden.
Bild
OBJEKTIV FAP Säkra FAP position, patrullera närområdet och eliminera eventuella fiendekontakter innan material lastas ut och FOB upprättas.
OBJEKTIV OFFLINE Kommunikationsanläggning som används för signalspana på egna trupper. Säkra positionen.
OBJEKTIV HARIBO Bakre position för fienden som är i strid vid OBJEKTIV NAP. Slå mot dessa ifrån syd och eliminiera samtliga kontakter på denna position.
OBJEKTIV NAP Frontlinjen mot Livonias försvarsstyrkor. Anfall fienden i ryggen och bekämpa samtliga kontakter i närterräng. Vänliga trupper finns till nordväst.

Bild

Svensk M90

Standardutrustning (TL)


UAV (NL).
JAS 39 gripen * 2
Apache
HKP 14

HUMMMVEES/Lastbil med material (GA)/Ambulans vid utgångspunkt

HEMTT (Fuel)
HEMTT (Ammo)
HEMTT (Repair)

Bild

Tid: Eftermiddag/kväll.
Klart väder
Min hot: Möjligt, rapporter om vart saknas.
AA Hot: Högt runt signalspaningsområdet, övrigt oklart.
Civila: Möjligt. Krigets lagar gäller dock.
Länk till bilder: https://imgur.com/a/zQyYhRO