Sida 1 av 1

Operation: Cambodian Eclipse

Postat: tor 16 mar 2023, 22:16
av Kalle
Bild
Bild
Som en del i en internationellt samarbete i syfte att stabilisera Colombia efter öppen konflikt mellan regeringstrupper och la fujita kartellet. Vår funktion på plats har vart att understödja regeringstrupper och polis i syfte att stabilisera landet och begränsa kartellets förmåga att verka i området och rekrytera från civilbefolkningen. La fujita kartellet har dock gått på offensiv och har skutit av stora delar av landets försörjning av mat och förnödenheter för att tvinga civila in i organisationen. Polisen har haft stora bekymmer med både korruption men även nattliga räder mot dem och deras familjer med massiva dödsfall till följd.

Knarkbaronen El Cheffe har i princip förklarat krig mot landet och ämnar tvinga regeringen till att ge honom fria händer att bedriva sin verksamhet utan inblandning. Som en extern styrka så finns det minimal risk för korruption i våra led och vi har därför fått i uppgift att försöka minska La Fujitas möjligheter att verka i området. Vi har fritt fram att bedriva strid mot bekräftade kartellmedlemmar och behöver inte bry oss om eventuell förstörelse av civil bebyggelse. Dock så finns det mycket civila kvar i området och för att inte vända civilbefolkningen emot oss skall onödig civila dödsfall undvikas.


Bild
Vår uppgift är att transportera material upp till civilbefolkningen i en liten by i nordvästra delen av landet. Materialet finns i en liten stad markerad på kartan. Positionen försvaras av polisiära styrkor. Materialet här skall lastas upp och förflyttas upp till hamnen markerad på kartan för att sedan per båt transporteras upp till byn i nordväst markerad på kartan.

Fienden har dock satt upp en försvarslinje för att förhindra våra trupper att agera fritt i området. Denna positionen måste initialt bekämpas så att landvägen in i centrala delen av landet öppnas upp.

Bild
AO
Bild


Bild


Bild
Transporthelis Blackhawks
NL har tillgång till drönare
TL standardutrustning
Beväpnade fordon lånade av polisen finns i FOB.
Båtar finns i FOB (samt vid hamnen).

Attackhelis: littlebird, UH1-Y Gunship*2 (ej respawn på UH1-Y)

3st HEMTT (Fuel, Ammo, Repair)

Bild
Fienden leds av El Cheffe och skall eliminieras om hans position bekräftas.
Styrkorna saknar i princip reguljär utrustning men det finns en risk att de kan ha enskilda stridsfordon och stridsvagnar som de köpt av korrupta militärer i landet. Detta är dock en extremt ovanlig händelse och förväntas mest finnas runt deras strongholds.


Väder: Klar och varm dag, 36 grader C.
Tid: 6 isch.
IED hot: Lågt
AA hot: ZU23 främst, möjlighet att fienden använder Djigit
Civila: Hög risk runt bebyggelse, civilbefolkningen brukar dock lämna områden som tagits över att kartellets styrkor.


Länk till bilderna: https://imgur.com/a/k2Mc5mE

Re: Operation: Cambodian Eclipse

Postat: fre 17 mar 2023, 20:12
av Hassknatten
Har vi någon identifikation på El Cheffe?

Re: Operation: Cambodian Eclipse

Postat: fre 17 mar 2023, 21:15
av Skandi
Luktar matt bombning på El Cheffes pos😅

Re: Operation: Cambodian Eclipse

Postat: fre 17 mar 2023, 21:39
av Murkelost
Icke respawn på endast 2 Hueys känns lite klent, speciellt med ZU-23's och eventuella IGLA's med i bilden... Just saying ;)

Re: Operation: Cambodian Eclipse

Postat: lör 18 mar 2023, 00:59
av Kalle
Uppdraget är anpassat mot hotbild för att det skall vara fullt funktionellt... men med det sagt så får man ju planera flygningen utifrån intel från NL, använda terrängen när möjligt och försöka minimera riskerna. Skulle det gå åt skogen så finns det en littlebird med respawn som går att nyttja. :)

Re: Operation: Cambodian Eclipse

Postat: lör 18 mar 2023, 23:06
av Kalle
Efter feedback från Erk så framkom det att de inte heter Igla utan Djigit. Korrigerat post ovan.

Re: Operation: Cambodian Eclipse

Postat: lör 18 mar 2023, 23:50
av Kalle
Hassknatten ja, det finns bilder på honom på briefområdet som kan delas ut till alla soldater. (och på briefskärmen)