Operation: Revansch del 2

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Användarens profilbild
Erk
Vicekorpral klass 1Vicekorpral klass 1
Inlägg: 263
Blev medlem: tor 22 aug 2019, 23:44
Ort: Stockholm
Kontakt:

Operation: Revansch del 2

Inlägg av Erk » sön 08 jan 2023, 15:53

Bild

SITREP:

På ett heroiskt sätt visade ni att man mycket inte riktigt kan slå på svensk trupp ostraffat. Ni slog ut artilleribasen, sprängde vital materiel vid drönarfabriken och tog tillbaka vårt flygfält. Men det var inte riktigt över än. Det finns fortfarande fientlig trupp i närområdet att bekämpa innan ni kan känna er trygga.

På grund av bristen på mörkerhjälpmedel och ett behov av att ta hand om sårade kamrater, laga skadad materiel och inventera vad fienden inte hade totalförstört så tog Sierra Lima beslut om att vänta på att morgonen skulle komma innan Operation Revansch återupptogs. Under tiden har dock delar av kompaniet jobbat hårt med att flytta över all materiel från Camp Kalsarikännit och kraftsamla på den nu återupprättade F.O.B Sisu.

Inom kort sker gryningen, och Sierra Lima har beordrat kompaniet att samlas för orderuttag inför fortsatt strid.

ORDER:

Fiendens flygfält i sydväst står fortfarande orört och de använder det för att sända ut beväpnade patruller. Flyg och annan stridsviktig materiel skall förstöras.

Fienden har tillfångatagit ett antal svenska soldater. Dessa befinner sig enligt senaste underättelserna i polisstationen i byn Harju för förhör. Ungefärlig plats är markerat FÅNGAR på kartan. Dessa skall fritas och föras tillbaka till Sisu för vård.

Fienden har en ledningsplats i staden Klamila. Platsen är markerad med HQ på kartan. Denna stad skall befrias ur fiendens grepp.

Slutligen så behöver vägen mellan Sisu och Klamilla säkras så att lokalbefolkningen fritt kan röra sig i området.

UNDERRÄTTELSER:

Lokal polis har tagit över ansvaret för att hålla bevakningen i närområdet. De är allierade med oss och kommer hålla F.O.B Sisu säker, men de har inte förmåga eller manskap nog för att ta terräng. Polisstyrkor har fått order om att bära polisuniform för att enkelt identifieras.

Efter förhör med krigsfångar och befriade lokalbor har vi även fått mer information om fienden i området:
  • Fienden är i huvudsak grupperad väst till sydväst i området. De kan också ha börjat nästla in i tidigare säkrade områden för att bedriva rekognoscering
  • De har fått in förstärkning i form av mer luftvärn. Halvdåliga beskrivningar har givits av som tolkats som antingen Shilka eller Tunguska kombinerat någon annan form av system. Den suddiga bild vi fått ta del av visar en Tunguska som är nedgrävd för skydd.
  • Det finns flertalet vägspärrar utmed motorvägen.
  • Vi har rapporter om att luftvärnet i sydväst i området är mycket starkt. Iaktag försiktighet innanför rödmarkerat område på kartan.
HUVUDSAKLIGA MÅL:
  • Frita tillfångatagna trupper i Harju
  • Frita Klamila och förstör fiendens ledningsplats
  • Slå mot fiendens flygfält
SEKUNDÄRA MÅL:
  • Rensa motorvägen från fientliga vägspärrar
INFORMATION:

Tid: 08:40, strax innan gryning
Väder: Lätt snöfall
Civila: Mycket få
Luftvärn: Högt hot

SPELTEKNISKT:

På grund av den begränsade tillgången på reservdelar finns följande begränsningar:

Endast en respawn till Apache. Dock finns Littlebird som backup.

TLs bandkanon har ingen respawn, men ni har fått två Haubits.

Ett fåtal mörkerhjälpmedel finns. NL får två och VL får en. Dessa kommer finnas i en låda vid er spawn.