Operation: Ice Paradise

Användarens profilbild
Enfisk
VicefänrikVicefänrik
Inlägg: 1408
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Operation: Ice Paradise

Inlägg av Enfisk » ons 14 dec 2022, 12:53Bild
En svensk pluton med uppgift att bedriva störningsstrid mot en fiende i regionen Hellanmaa börjar sin morgon, som de gjort de flesta dagarna här på plats i regionen.

Menig Hampez drar på sig de tjockaste raggsockorna Sverige kunde producera och hivar på sig vinterutrustningen, zippar upp tältet lite extra snabbt innan skytteparskamraten Bezz hunnit dra på sig jackan. Hampez ler glatt när Bezz börjar svära åt kylan som väller in i tältet.

Lägerelden brinner fortfarande och skotern står där den stod igår kväll, om än med lite mer snö ovanpå sätet.

6 dagar till julafton, lika många dagar tills permissionen börjar. Ska bli så jävla skönt o slippa tältet som aldrig blir varmt och skotern som alltid krånglar. Det var väl ingen förutom kompaniledningen som blev chockad över att skotern går skit i Hellanmaas täta skog.

Fienden har varit väldigt passiva den senaste tiden, en och annan patrull har vandrat in i område eller byar vi har kontroll på och lagt ner sina vapen för att ge upp till oss. När man bjussar de gripna soldaterna ur fiendens patruller på en cigg berättar de gärna spökhistorier om en röd vålnad som flyger på himlen, tydligen en gammal historia från regionen som antagligen är tänkt att skrämma barn till o lyssna på sina föräldrar. Är väl fiendens sätt att påverka oss, trots att de sitter med handfängsel på.
Fan vet varför de skulle ha någon påverkan på vuxna män.

Men inga stora offensiver eller ens försök till anfall från fiendens sida. Antingen har de också börjat tänka på julledigheten eller så kanske de har något i görningen..

Vår kära kompaniledning har kommit med ännu ett genidrag och nu kallat in Alpha pluton, det är tydligen dags för löneförhandling efter nyår och hans meritlista var kortare än en kollegas. Så nu bär det av, stollen har lagt upp grandiosa planer på att vi ska dra igång något jättekrig. Smälla av en gammal radarstation och spränga skiten ur en ammodepå. Den där depån står ju vad vi vet inuti en by där det fortfarande finns civila, bäst jag ber gruppchefen påminna på brief om att kanske inte gå alltför hårt in med spräng där.

Bild
Smäll av en radarstation: INTEL och Civila finns på stationen
Spränga skiten ur en ammodepå:Civila inuti byn
Bild
Massvis med snöskotrar (FA, GA, HA, TL, NL)
4st M998 4-door bil
2st M998 2-door bil
2st M998 2-door ambulans

7st HKP 14F
2st HKP4
1st HKP14E (Needle med respawn)
5st AH-6
2st cyklar
3st HEMTT (Fuel, Ammo, Repair)

2st Kamaz MLRS (TL)
6st M252

Väder: Lätt snöfall med lätt dimma. Vindbris från söder.
Tid: 0800
IED hot: Lågt
AA hot: Medel
Civila: Lågt


Länk till bilderna: https://imgur.com/a/MoGkoXc & https://imgur.com/a/3WJTf0S
Har du syncat hem @xmas grejerna? Om inte, se här:viewtopic.php?t=2873
M2. Mån tumma