Operation: Härsken Olja (Nomiusen & Warhunger)

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Användarens profilbild
Enfisk
VicefänrikVicefänrik
Inlägg: 1477
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Operation: Härsken Olja (Nomiusen & Warhunger)

Inlägg av Enfisk » lör 27 aug 2022, 10:54

Bild
Bild
2010
Pumpas den sista oljan upp ur dom statliga norska brunnarna och rikedomarna man byggt Norges välfärd är slut. Men goda investeringar i infrastruktur och obligationer gör att ingen oroar sig för denna händelse som legat på horisonten länge. Ännu är Norge nordens rikaste land.


2012
Sker en stor finansiell kris som skakar världen. Ingen kan riktigt peka på vad som startade det men fingrarna pekar på Amerika Även dom mest resursrika länderna lider hårt när det mesta tappar i värde. Folk går arbetslösa och lokala ekonomier stannar upp.


2013
Världen börjar sakta krypa sig ur finanskrisen och de ekonomiska hjulen börjar sakta snurra. Fabriker öppnar upp och folk går tillbaka till sina jobb. Regeringar runt om i världen ser på allvar på vad som hänt och startar nationella och internationella undersökningar för att ta reda på vad som ledde till krisen. Men på flera sociala sajter har dom flesta redan bestämt sig att USAs girighet och slösaktiga hantering med sin valuta var den stora boven.


Men trots att allt pekar upp är det ett flertal länder som har svårt att ta sig ur krisen. Norge är ett av dom. Dom stora satsningarna på infrastruktur innan oljan tog slut som mest blev lades på vägar och handelsstäder hjälper föga då inget satsas på inhemsk produktion. Så med svag import och svag köpstyrka för att kompensera, lider Norges befolkning fortfarande brist på många varor. Norges befolkning har sedan länge tröttnat och börjar skylla på USA och den egna regeringen för att Norge inte klarade sig bättre ur krisen. Förr tysta röster i periferin blir nu till höga skall om krav på stora förändringar. Ayia Saioma, före detta ledare för Norges Initiativ har startat en ny utbrytargrupp som nu kallar sig för Norges Oppositions Demokrati. Med nuvarande Norges regering och USA som syndabock leder man en reform där Norge bryter sig ur NATO och blir en mer självförsörjande stat med mindre påverkan utifrån. Med en underton av “mer makt åt folket” och “ät dom rika” faller många norrmän för hennes budskap.


2014
Ayias meddelande sprider sig inte bara genom norden utan nu även genom hela världen. I finanskrisens spår klingar hennes budskap rätt i folkets öron. Över stora dela av nätet finner hon likasinnade och även internationellt sprider sig Norges Oppositions Demokratis budskap genom världen.


Men allt eftersom krisens sår läker går många norrmän tillbaks till det vanliga livet man hade innan krisen. För många blir Ayias revolution bara en dröm för galen att uppfylla och befolkningens ilska över regeringens passivitet pyser ur Norger befolkning. Men inte hos alla.


2016
Trots att Norge mer eller mindre är tillbaks på banan efter krisen bär många hushåll fortfarande sår från krisen. Ayia Saiomas skrik om en revolution i Norge har nu nästan försvunnit men sprids fortfarande med ökad styrka på internet. Ayia blir sakta men säkert en kändis som bjuds in till internationella debatter om allt från jordbruk till krigföring. Ayias bild sprider sig nu även på internationell TV där retoriken blir vassare för varje debatt.


2017
Ayia går ut på Twitter om att ställa upp i 2018 val med sitt parti N.O.D. Partier går ut med att sittande regeringen ska avsättas helt och nytt val utan dom partierna som satt i makten under finanskrisen borde yrkas för att skipa rättvisa. Detta drastiska uttalande oroar den nuvarande regeringen vilket leder till mer påkostade kampanjer från sittande partier och mer tuffa debatter i TV/Radio/Internet.


2018
Valet slutar med 46% av rösterna går till N.O.D. och resten utspridda på dom andra partierna som med ens gaddar ihop sig direkt. De bildar med ens regering och fryser på så sätt ut N.O.D. partiet. Alla försök att förhandla har lagts på is. Trots sin massiva mängder röster och att man är majoritetsparti får N.O.D. en underdog status vilket ännu en gång stärker deras opinionssiffror. Detta skapar stora nyheter internationellt där N.O.D. får stöd från många delar av världen samt diverse demokratifrämjande organisationer.


2019
Den politiska utfrysningen på N.O.D backlashar. Den nybildade regeringen hamnar direkt i kris då dom andra partierna får svårt att hitta en röd tråd i sitt styre av landet och den nyskapade riksdagen tappar snabbt förtroende. I oljekrisens spår står nu mycket av oljeindustrin fortfarande stilla. Men i det dolda köps många av företagen upp av investorbolaget Kane investment.


I byarna blir skillnaden på folk och folk större och större, människor väljer sidor och grupperar sig för att avvärja svält. Snabbt bildas splittringar norrmän emellan, antingen är med med eller mot N.O.D.


I Norden börjar svallvågorna från Norge sprida sig till Sverige och resten av Norden. Med ökade bensinpriser blir internationell handel svårare med ökade transportpriser. Med detta gör att Norden börjar stärka sina samband och påbörjar flertalet handelsavtal för att stärka regionen.


2020
Från folket börjar rop och nyval dyka upp, men mest hos dom som är N.O.D. lojala. Handelsavtalen som påbörjades 2019 skrivs klart och med det får den norska regeringen mer stöd av folket. Men från NOD hörs protester. Aiya påstår att med henne i ledningen hade Norge klarat sig själv utan hjälp från “dom andra skitländerna”. Hennes uttalande stärker klyftan norrmän emellan.


NOD anhängare ses på gatorna i både protester och kravaller runt om i landet. I talen pekar man på att handelsavtalet bara är ett sätt för dom andra länderna i Norden att lura pengar och makt ur Norge. Man målar upp skräckscenariot där Sverige tar över makten med politisk makt.


I varje större stad i Norge syns nu kontor för NOD. Även i mindre byar dyker det upp små lokaler eller källarlokaler där NOD lojala hänger och planerar för framtida protester.

2021-01-13
Olja hittas utanför Norges kustlinjer. Men p.g.a dess närhet till marina naturreservat förbjuds oljan från att borras. Än en gång splittras det norska folket om vad som ska göras. Många NOD anhängare tror att borra oljan kan få tillbaks Norge som det var förr. Aiya går ut med ett brandtal om hur “utländska företag inte ska skälla norges guld”. Norges läge är spänt.


2021-02-15
Efter flera veckor av bråk och kravaller runt om i Norges större städer nås tillslut allt sin kulmen. Väl förberedda och vältränade NOD anhänge utför attentat mot viktiga statsapparater runt om i landet. NOD trogna soldater saboterar och slöar ner Norsk försvarsmakt till den nivån att dom flesta Regeringstrogna trupperna hamnar fastlåsta utanför dom större städerna eller tas till fånga. Oslo belägras av egen militär som visar sig trogen NOD. Samtliga regerings samt riksdagsmedlemmar kastas i fängelse som förrädare. Innan resten av världen, och media, hinner reagera går Aiya ut med ett öppet tal till det norska folket. I detta nämner hon hur det norska folket inte längre ska känna sig förtryckta av en regering som inte hjälper dom och att efter en kort period kommer allt vara som vanligt.


NATOs svar blir kvickt. Som enda förband i närheten skickas SSG i land för att ta hamnområdet Vinjesvingen. Detta för att säkra ett brohuvud in från Norges kust där NATO senare ska säkert och skyddat kunna föra in trupper i landet för att befria det Norska folket från NOD regimen.


Men anledningen till att SSG är närmst är p.g.a övingar som skett i två veckor innan händelsen. Man lastas snabbt med ammunition och vapen. Frågan om tross tas upp men tystas med att så fort flygfältet är taget ska ammo kunna transporteras säkert till platsen. Efter kort order till kompani ger sig trötta med stridsklara soldater iväg.

Bild
Objektiv 1: Flygfältet
SL ankommer till flygfältet. Det mesta av utrustning som kompaniet brukar ha finns på plats i civil form. Det blir att rekvirera för att överleva tills annan utrustning kommer iland. Väl på plats är uppgiften att ta och säkra området för att få in flyget mer utrustning. Väl taget kommer uppgifter från drönare att FI AA blivit aktiverat och finns i området ,och på grund av detta kan ny utrustning inte skickas in för tillfället.


Objektiv 2: Träningsläger
Första uppgiften blir ett träningsläget inrapporterat av NL i deras rekognosering av området. Lägret är uppsatt i syfte att träna regimtrogna i vapenfärdigheter och att skapa lojala män och kvinnor som ska kunna underkuva dom ännu inte lojala. Området kommer innehålla en mellanstor mängd milissoldater. Vi hoppas på att hitta mer information om fiende posteringar på plats.


Bild
Ordinär utrustning generellt
Saknar ordinära fordon
Rekvirera civila fordon om OK från SL


Bild
Väder: Molnigt, Nederbörd & Vind
Datum: 2021 - 6 - 13, Söndag
Tid: 01:30
Minhot: Okänt
AA Hot: Högt
Civila: Högt
Kartan över landsbygden förlegad.
M2. Mån tumma

Användarens profilbild
Murkelost
InaktivInaktiv
Inlägg: 930
Blev medlem: tor 10 nov 2016, 23:49
Ort: Arvika
Kontakt:

Re: Operation: Härsken Olja (Nomiusen & Warhunger)

Inlägg av Murkelost » lör 27 aug 2022, 16:46

Fråga: gäller ordinär utrustning även för vl i form av helikoptrar/flygplan eller saknas de som ordinära fordon också?

Tack för förtydligande på förhand.

Mvh Murkelost
Get to da choppah!

Skriv svar