Sida 1 av 1

Operation: Dance with the Devil

Postat: fre 03 jun 2022, 08:23
av Kalle
BildBild

Insurgentstyrkorna i Red Star har gått in med väpnad trupp på ön Suursaariv. Ön har en extremt viktig funktion då man från ön kan säkra luftrummet och omkringliggande delar av östersjön från både flyg och båtar. De finska trupperna som försvarade ön har rapporterats avrättats och fienden har upprättat ett heltäckande försvar och de har lyckats stoppa flera försök att landsätta trupper på ön. Swedish Strategic Group har utgått från Gotland och har upprättat en FOB sydväst om ön och planerar att genomföra landstigning med hjälp av stridsbåtar för att säkra ett brohuvud.


Bild
Finska regeringen har släppt konfidentiell information om att ön har nyttjats för framtagande av kärnstridsspetsar. Denna information låg sannolikt till grund för Red Stars val att attackera ön. Officiellt så är det främst dess strategiska position som lyfts som motivation för varför Finska regeringen så snabbt kallat in Svensk trupp för att assistera. Fienden har fortifierat positionen väl med hjälp av SAM system sammanlänkade till ett radarövervakningssystem vilket gör att luftrummet i princip är nedlåst för våra flygfarkoster. Dock har ett hål upptäckts i dess försvar i den sydvästra delen av ön och vårt mål är därför att nyttja denna position att skapa ett brohuvud för att ta in mer resurser. Det är bara en tidsfråga innan även denna position kommer att förstärkas.

Våra mål med uppdraget är primärt att säkra kärnstridsspetsen men även att förstöra fientliga radaranläggningar och SAM system i området. Target of opportunity är general Sildenafil som befinner sig på den extremt välförsvarade ön i nordöst om Suursaariv.

Bild
Bild

Bild


Bild


Bild
Patrullbåtar till skyttet
A10D, Apache
Chinook, HKP14, Littlebird

TL Standard Arty + Sholef
NL spanar över LZ från vattnet. Rebreathers och UAV ligger i farkost.

Bild


Bild
Väder: Klart och fint väder med lätt havsvind.
Tid: Tidig morgon, lite mörkt ännu... Morgondis.
Minhot: Nej
AA hot: Extremt! Fienden nyttjar radar och SAM för låsa ned luftrummet.
Civila: Nej - och nej vi behöver inte respektera civil bebyggelse. ;)

Re: Operation: Dance with the Devil

Postat: fre 03 jun 2022, 11:01
av Enfisk
Väldigt fräsch framside-bild! Cool brief Kalle!

Re: Operation: Dance with the Devil

Postat: fre 03 jun 2022, 11:11
av Insane_Laughter
Startar TL på ön Säyvö (Airport Westside) eller ön Ab Sömmeri (Deployposition)? Splash kommer att variera med runt 10-20 sekunder beroende på startö och objektiv.

Edit:
Hoppade in och mätte i editorn, tyvär är båda öarna precis utanför räckvidd för kort splash (charge 0). Med högvinklig granatparabel kommer splash ligga mellan 40-70 sekunder istället för 20-35 sekunder. Lågvinklad kan fortfarande få splash på mindre än 13 sekunder på upp till 8 km. :D

Är fortfarande intresserad vilken ö TL startar på.

Re: Operation: Dance with the Devil

Postat: fre 03 jun 2022, 11:12
av Murkelost
Spännande 8-)

Re: Operation: Dance with the Devil

Postat: fre 03 jun 2022, 11:53
av PrV J
Intressant!

Re: Operation: Dance with the Devil

Postat: fre 03 jun 2022, 18:00
av Kalle
Alla startar på deploy position. VL har en heli på plats för att kunna flyga upp till flygplatsen efter brief.

Re: Operation: Dance with the Devil

Postat: mån 06 jun 2022, 01:27
av Kalle
Analys från tester av mig och Jonasson under kvällen. Vi hoppade in helt blinda utifrån flyghot och nyttjande en apache för att testa möjligheten att kartlägga antiair och bekämpa dessa för att bedöma hotbild.

Fienden hade AA system på fyra platser, vårt första objektiv, de två östra öarna samt norra delen av huvudön.
Södra objektivet hade endast ZU23or och en radar som sände info till SAM systemen i norra delen av ön. Dessa kunde dock inte verka så länge de inte hade line of sight (LOS) mot flygenheterna. Hardcounter mot dessa var med andra ord att hålla låg höjd.

De två öarna till öst hade tunguskor. Dessa kunde låsas med radarstyrda mavericks från apachen från södra sidan samt syd från centrala höjden (obj 2 - väst mot kusten) och bekämpas på 6 km avstånd utan någon risk. Artilleri var suboptimalt för att slå ut dessa.

SAM sites i norra delen av landet var omöjliga för VL att själva slå ut. Dock kunde de med enkelhet bekämpas med hjälp av TL/spaningstrupp som kunde förstöra antingen radar eller själva SAM pjäserna.


Kortfattat: Varje del på uppdraget hade en hardcounter så kartläggning av vad fienden har, vart vi är utsatta för hot och planera runt deras styrkor är en bra lösning i dessa lägen.
Förslag på förbättringar:
Rekognisering med littlebird för att se vart fienden har radarspaning och på så vis kunna triangulera ut deras positioner. Apache funkar också på samma vis men är lite slöare i rörelserna och kräver två piloter.
Apache vid SAM hot är säkrare då terrängen kan användas mer effektivt. Gäller dock att vi identifierat att det är ett SAM hot först.