Sida 1 av 1

Operation: Ominous Dusk (Av Erk)

Postat: fre 27 maj 2022, 16:39
av Enfisk
Bild

Bild

Anizay har länge plågats av blodiga inbördeskrig mellan olika lokala krigsherrar. Flertalet utlandsstyrkor har försökt bringa fred i området med skiftande resultat och både FN och IDAP har samarbetat för att minska lidandet hos den civila lokalbefolkningen.

Det senaste halvåret har det dock börjat anas en ljusning på horisonten. I det första demokratiska valet på 10 år valdes en president som uttalat vill samarbeta med västerländska styrkor för att stoppa inbördeskriget. Ganska omgående gjorde dock landets militära befälhavare, General Abdul Saeid, en statskupp och fängslade presidenten på okänd ort. Han startade en systematisk kampanj för att "övertala" folket att inte hålla fler demokratiska val, där rapporter om både tortyr, kidnappning och mord har nått omvärlden.

FN och IDAP har fortsatt sin insats med leveranser av mat, vatten, medicin och sjukvård helt obeväpnade för att kunna hävda neutralitet och fick länge verka hyffsat ostörda. Sedan ett par veckor tillbaka har tyvärr det läget förändrats, och nu behöver de allt som oftast begära hjälp av de fredsbevarande styrkorna för att skydda både transporter och fältsjukhus.

Sierra Lima har fått ansvar för ett område kring en av landets flygfält, där de etablerat FOB Fallout. Säkerheten i området har under hela insatsen blivit allt sämre och landets lokala armé satte för ett par dagar upp en "No Fly Zone" strax söder om flygfältet.

Bild

För ett par timmar sedan skickades EA ut för att eskortera en tankbil full med vatten till det humanitära lägret vid moskén i områdets största bosättning. De har sedan dess missat två rapportfönster samtidigt som FN och IDAP rapporterar att de fortfarande inte tagit emot de förnödenheter de behöver, vilket gör att SL beordrat övriga styrkan att göra sig klar för att gå ut på patrull.

NL har via lokala kontakter fått reda på att General Saeid befinner sig i området. Det är osäkert exakt var han befinner sig.

I en bas norr om det humanitära lägret finns en luftvärnsradar som hindrar VL från att röra sig söder om röd linje på kartan. Lokala arméstyrkor har satt upp kvalificerat luftvärn som täcker flertalet områden söder om denna linje, men dessa kräver radarbild från denna radar. Efter att ni levererat förnödenheter till det humanitära lägret bör ni slå mot denna radar för att ge VL ökad rörelsefrihet.

Bild

Prio 1: Lokalisera EA och ta reda på vad som hänt med dem.
Prio 2: Leverera förnödenheter till det humanitära lägret och se vilket stöd de behöver.
Prio 3: Hitta General Saeid och om möjligt grip honom.
Prio 4: Dokumentera eventuella bevis på krigsbrott.

Bild

Notera att vissa lokala styrkor är positiva till vår insats och vill stödja oss. De har valt att markera sig själva med gröna igenkänningstecken. Vi är mycket måna om att behålla detta stöd, så var noga med att inte beskjuta dessa styrkor.

Övrigt:
Tid: 15:45 Sen eftermiddag - Tidig kväll
Väder: Lätta moln på himlen
IED-hot: Högt
Civila: Medel
Luftvärn: Initialt högt. Efter bekämpning av LV-radar medel

Re: Operation: Ominous Dusk (Av Erk)

Postat: fre 27 maj 2022, 20:38
av Erk
Utrustning:

VL har
UH-60 Blackhawk
UH-60 Medevac
Chinook
UH-1 Huey
AH-1 Littlebird
MH-1 Littlebird
JAS 39 Gripen

TL har
Stryker med minvält
HEMTT

Skyttet har
M1240 MRAP (2 per grupp)

Re: Operation: Ominous Dusk (Av Erk)

Postat: fre 27 maj 2022, 21:14
av Murkelost
Erk skrev: fre 27 maj 2022, 20:38 Utrustning:

VL har
UH-60 Blackhawk
UH-60 Medevac
Chinook
UH-1 Huey
AH-60 Littlebird
MH-60 Littlebird
JAS 39 Gripen
Hur många? 😉

Och du kan byta ut gripen mot apache p.g.a. begränsad view distance. Thanx 👍

Re: Operation: Ominous Dusk (Av Erk)

Postat: fre 27 maj 2022, 21:18
av Erk
2 UH-60
1 UH-60 Medevac
2 Chinook
4 Huey
1 MH-1 (inte MH-60, vad tänker jag på?)
1 AH-1

Byta gripen mot Apache lämnar jag åt S2, då jag redan lämnat ifrån mig uppdraget. Jag har dock inte balanserat för två Hammers. Jag är ovan med att balansera mot flyg generellt, men Apache får ju mycket längre aktionstid och hinner väl bekämpa mer än Gripen? (Dvs om nu viewdistance hade funkat)

Re: Operation: Ominous Dusk (Av Erk)

Postat: lör 28 maj 2022, 00:04
av Erk
Det ryktas att view distance inte kommer vara ett problem :)

Re: Operation: Ominous Dusk (Av Erk)

Postat: lör 28 maj 2022, 08:05
av Murkelost
Erk skrev: lör 28 maj 2022, 00:04 Det ryktas att view distance inte kommer vara ett problem :)
Åh 😋😁