Operation: Reaction Force

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Användarens profilbild
Enfisk
VicefänrikVicefänrik
Inlägg: 1474
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Operation: Reaction Force

Inlägg av Enfisk » tor 14 apr 2022, 15:15

Bild
Bild
Regionen Kujari är i hetluften igen. Regionens invånare har under de senaste åren blivit allt mer utsatta för förändrade väderförhållanden och global uppvärmning. Matproduktionen från årens skörder har drastiskt minskat år efter år samt att närliggande regioners inhemska stridigheter mellan militär och insurgenter har börjat sprida sig in över gränsen till Kujari.

NATO har en permanent närvaro i landet som utgår från Combat Operating Post Jones i sydväst. I den stationerade truppen är Amerikanska soldater majoriteten men även en Svensk styrka deltar.
NATO har som målsättning att genom sin närvaro bidra med en lugnande effekt och stabilitet för regionen. Huvudsakliga uppgifter är transport av förnödenheter från hjälporganisationer till de mest utsatta delarna i regionen. Nyhetstjänsten AAN har ett kamera och journalist -team inbäddat i den Amerikanska styrkan.

Bild
Morgonen den 17:e april väcks den svenska styrkan av att larmet på basen tjuter. Det är inte det vanliga larmet, det som tjuter när insurgenterna skjuter indirekt eld hej vilt runt om COPen, det är larmet för "Gone Elvis", soldat som saknas efter eldstrid.
Efter initellt tumult klarnar läget upp och vi får reda på att en konvoj på 5 humvees, 7 lastbilar, 1 ledningsfordon samt en AAN-van har blivit överfallna och de går inte att nå över radio.

Den Svenska truppen får uppdraget att sitta upp i helikoptrar och med högsta möjliga hastighet flyga längs med konvojens rutt för att lokalisera konvojen, säkra området och eventuellt exfiltrera skadade. Vi kan anta att det är ett större antal insurgenter som har utfört aktionen då det inte är en enkel sak att nedkämpa ett sånt stort antal fordon. Insurgenterna kan mycket väl vara kvar i området och stå redo att bekämpa eventuella försök från oss att återta området.
Det är inte känt exakt hur många soldater eller journalister som var med i konvojen men vi kan anta att det är minst 3st per fordon.

Den Svenska ledningen, Sierra Lima samlar till möte och upprop. En grupp saknas, Golf Alpha har inte återvänt från en nattlig, rutinmässig fordonspatrull norr om floden. Vi har inte tid att invänta deras ankomst, det är inte första gången GA sticker iväg och buskör lokalbefolkningen mopeder och puffar lite grönt med vissa utvalda polischefer. Hearts and mind, såklart!
Plutonen inklusive specialförbanden i artilleri och spaning utgår för att söka efter konvojen!
Bild

Bild
Lokalisera konvojen: Flyg med uppsuttet skytte och spana efter konvojen. Säkra området, rädda de som räddas kan. Agera på eventuell INTEL
Journalister: Hitta och exfiltrera journalisterna som hamnade mitt i konvojens olyckligheter
Vart är GA någonstans: GA löser uppgiften med att ansluta till plutonen.

Bild
6st M1162A1 GMV (.50cal)

2st M109A2 NL

1st M1152A1 RSV (repair-rearm-refuel) TL
1st M1131 (.50cal) TL
10st M252 TL
4st M119A2 TL
2st M977A4-B (.50cal) (repair-rearm-refuel) TL

1st Antonov AN-2 (2x500lbs bombs)
2st A-10A (Swe)
2st AH-1Z
6st UH-1Y (Gatling MG)
4st MH-6
1st Aero Commander 500
1st HKP14E (Needle med respawn)
3st AH-6
1st CH-53E Transport
1st CH-53E Cargo
3st HEMMT (repair-rearm-refuel)
Bild
Övrigt:
Tid: 05:50 Soluppgång
Väder: Lätta moln på himlen. Ingen dimma
IED hot: Medel
Civila: Lågt
Lufthot: Lågt till väldigt lågt
Antiair: Medel
Golf Alpha:
Golf kommer att spawna på en helt annan plats än plutonen. GA har nämligen varit ute o festat hela gruppen men tyvärr så har polismästaren ni valde just denna natt sålt er till insurgenterna. Ni är tillfångatagna och befinner er i ett inhängnat område med beväpnade insurgenter utanför.

Er uppgift blir att lokalisera vapen (ni får gå utomhus, inom det inhägnade området, utan att vakterna börjar skjuta. Så fort ni kliver utanför eller har ihjäl en av vakterna kommer samtliga bli rosenrasande på er och försöka ha ihjäl er.

Utanför ert fängelse, står en buss som insurgenterna har svetsat på plåt o annat skräp för att göra den någorlunda skottsäker. Insurgenterna har låst den så ni behöver hitta nyckeln först! Ett hett tips är att stjäla den för att ta er ifrån byn helskinnade!

Kör sedan i högsta möjliga till COP Jones, där kan ni "få er utrustning" genom att skrolla på en låda utanför brief-hangaren.

Länk till bilderna:https://imgur.com/a/ahH8uoo
M2. Mån tumma

Blubb83
KorpralKorpral
Inlägg: 34
Blev medlem: lör 24 okt 2020, 19:19

Re: Operation: Reaction Force

Inlägg av Blubb83 » fre 15 apr 2022, 20:52


Aqua
VicekorpralVicekorpral
Inlägg: 27
Blev medlem: tis 26 jan 2016, 19:40

Re: Operation: Reaction Force

Inlägg av Aqua » sön 17 apr 2022, 08:17

GA ute på vift och höga som hus. Ja det var väl inte oväntat. Hoppas att vi inte behöver ta in SOG för att få ut dem levande. 😂😜

Skriv svar