Operation: Extraction

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Användarens profilbild
Enfisk
VicefänrikVicefänrik
Inlägg: 1474
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Operation: Extraction

Inlägg av Enfisk » sön 27 mar 2022, 14:32

Bild

Bild
Kujaris demokratiska rättigheter har varit ständigt hotade i 20 års tid, utsatt av insurgenter och guerilla som har ställt ständiga krav på en ny regi över landet för att skapa en diktatur.

USA har ständigt haft militär styrka i landet för att hålla tillbaka insurgenternas anfall mot civila städer och för att skydda landets demokratiska rättigheter.

De har även sökt, lokaliserat och eliminerat fortifikationer för insurgenterna och gerillastyrkor, men hur många insurgenter, guerrilla militärer eller ledare de amerikanska trupperna än slår ut så har det alltid kommit en ny grupp, en ny ledare, dock i färre antal och med samma agenda som föregående grupper.

Gemensamt med samtliga grupper har varit tydligt:
Lämna över all regi till oss med den rätta tron

En tydlig positiv egenskap har varit att trots att det kommer nya vågor av insurgenter, så har deras antal minskat markant för varje år, USA har successivt dragit tillbaka sin personal i takt med att antalet fientliga styrkor minskar.

Den amerikanska presidenten har slutligen beslutat att deras arbete i Kujari är avklarat, och att dom inte kan göra något ytterligare för landet, och drar därmed ur den amerikanska militären ur landet med omedelbar verkan.

Det finns fortsatta insurgenter i landet som har tagit sig till de gamla amerikanska posterna och hittat överbliven utrustning, det finns minerade områden, skadade civila samt problem med infrastruktur och logistik.

IDAP befinner sig i landet för att stötta den civila befolkningen. Deras arbete är ständigt försvårat av insurgenter som förstör fältsjukhus, hotar civila och kidnappar personal ur IDAP.

Det togs däremot ingen hänsyn från USA till det absoluta kaos som de lämnade efter sig i landet. NATO fick på sitt bord att lösa detta, och kontaktar Nordic Battlegroup för att städa upp denna medeltidsröra!


Nordic Battlegroup, däribland Sverige, Norge, Finland, Estland, Irland samt EU samarbetar för att komma fram till en lösning på uppgiften.

Efter diskussion beslöts att Sverige tar uppgiften.
Sierra Lima skickas till Kujari för att etablera FOB KRONAN.


Bild
Vi anländer till Kujari som en fredsbevarande styrka med mandat att utföra offensiva operationer om vi anser att det bidrar till landets säkerhet och trygghet.
Bild

Noterbart är att det går fortare än väntat för insurgenterna att etablera sig igen.

I och med att USA har lämnat landet så har insurgenterna och guerillan kraftsamlat, tagit sig större mod och angriper civila städer, IDAP meddelar att 20 stycken ur deras personal saknas efter senaste angreppet, och misstänks ha blivit kidnappade, till en känd position för oss.

Även en polismästare har tagits som gisslan, position känd.
Polismästaren en viktig samhällsfunktion, och får därav en mycket högre prioritering.

Foxtrot Alpha får i specialuppgift att infiltrera det compound där polismästaren hålls fången.
De får special tillämpad utrustning med ljuddämpare samt IR till pistoler.

Foxtrot Alpha har begett sig tidigt på morgonen för att infiltrera, säkra VIP och exfiltrera VIP dolt.
Därefter ansluter de till övriga plutonens konvoj med VIP.

Alpha Sierra ska parallellt med Foxtrot Alphas uppgift transportera material till närliggande IDAP fältsjukhus, prata med de civila i området och söka eventuell intel.

Bild
VIP Exfil: Foxtrot Alpha är i utkanten av Chunguliski och är redo att under mörkrets täckmantel, dolt, infiltrera byn och rädda polismästaren som hålls där som gisslan. Därefter exfiltrera och ansluta med fordonskonvojen i Walada.
Bild

IDAP Walada: Civil by med IDAP fältsjukhus behöver förnödenheter och utrustning. Lasta lastbilarna i FOB med medicin och sjukvård för att sen transportera dessa till byn (markering IDAP). Placera lastbilarna på helikopterplattan så görs hälften av lastandet automagiskt.

Geydam-Tchoukou city: Staden är belägrad sedan länge av insurgenter. IDAPs tidigare sjukhus och matförråd i staden är numera destruerat av insurgenterna och den personal från IDAP som var på plats är fängslad i byn. Driv ut insurgenterna och rädda IDAP personal.
Bild

Ammodump: En mindre utpost (Gadjadji Lawan) som insurgenterna använder för att lagra ammo. Lokalisera och destruera. Risk för civila i området gör att artilleri inte kan användas för att lösa uppgift inuti byn.
Bild

Bombmaker: Misstänkt tillhåll för en känd bombmakare i Kujari. Risk för civila i byn gör att artilleri eller flyg inte kan lösa uppgift inuti byn. Lokalisera och grip bombmakaren.
Bild

Samari city: En av Kujaris större städer ute i öknen. Staden kryllar av insurgenter. Driv dem ur staden. Risk för civila i området gör att artilleri eller flyg inte kan användas för att lösa uppgiften inuti staden.
Bild

Bild
FA är till fots initialt och behöver att annan grupp transporterar fordon de kan använda senare.

2st M1232 (O-GPK/M2)
4st M1240 (O-GPK/M2)
2st M977A4
1st M1240 obestyckad
2st M1097A2 Ambulans

2st Sholef artilleri
2st M977A4-B repair, rearm
4st M119A2
6st M252

1st MRZR 4
2st Yava-250N motorcykel

7st HKP14F
1st HKP14 MedEvac
1st HKP4
1st MH-6M
4st AH-6

Övrigt:
Tid: 05:00 totalt mörker med soluppgång vid 06:15
Väder: Tung dimma under första morgontimmen. Ska lätta vid 0600
IED hot: Högt
Civila: Högt
Lufthot: Lågt till väldigt lågt
Antiair: Medel
Bild
Polismästaren (VIP)

Bild
Bombmakaren


Länk till bilder: https://imgur.com/a/fOGYUDE
M2. Mån tumma