Operation: Blind Nightmare

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Hassknatten
FänrikFänrik
Inlägg: 37
Blev medlem: mån 05 aug 2019, 18:08

Operation: Blind Nightmare

Inlägg av Hassknatten » tor 09 sep 2021, 22:33

Bild
Bild

Isla Abramia är en ögrupp som ligger norr om Kanada, ett område där befolkningen till störst del arbetat som gruvarbetare då landet är rikt på värdefulla mineraler och metaller.
Men det har även varit lämpligt att bedriva genetisk forskning i området då naturen till stor del är opåverkat.

Det har pågått ett samarbete mellan kanadensiska och ryska forskningsinstitut för att utveckla och förändra DNA de senaste 10 åren som har haft stor framgång, Ryssland har stått för större delen av kostnaderna till forskningen, och ansåg därför att arbetet skulle tas över av enbart det ryska institutet, men Kanada menade att det är ett för känsligt arbete för att släppa det till ett lands institut, och promptade med att samarbetet skulle fortgå.

Ryssland påbörjade en större etablering av manskap i området, och flyttade successivt in militär ledda av den ryska officeren Prokofiev, med deras syfte att förhindra obehörig intrång till forskningen.
Kanada såg på detta oroligt och värnade om att Ryssland bör sänka sin militära närvaro, men fick ett skarpt nej till svar.

Den ökande militära närvaron samt den nonchalanta attityden som Kanada fick i gehör, gav upphov till att be USA om stöd i frågan.
USA var snabba på att svara, och lovade att ta in amerikansk militär i området för att försäkra att inget impulsivt tillfogades.
Ryssland såg på detta allvarligt och tog det som ett hot och tvingade all kanadensisk närvaro att upphöra omedelbart eller tillfångatas.

Kanada påbörjade sin omlokalisering från området för att inte provocera till ett militärt ingrepp, däremot var några av de kanadensiska forskarna snabba med att rota i vad som försegick i den ryska forskningen, och påträffade ett arbete för en dödlig gas, samt ett påbörjat arbete utav en bomb som kan sprida den gasen flertalet mil.

USA blev underrättade om detta, men kan inte gå in i området utan att riskera hotet från att Ryssland använder denna bomb.
Sverige blir uppmanade att hjälpa till, där blir kompaniet Sierra Lima tilldelade uppgiften. Vi skickas till Isla Abramia för att etablera en FOB i områdets nordöstra del.

Det står väldigt oklart för oss om vad läget är är i området, men den information vi har fått är att kanadensiska forskare hålls fångna i ett tidigare mentalsjukhus på en ö i områdets östra del, där forskningen tidigare pågick.
Vi kommer därför att börja med att ta oss dit för att befria de kanadensiska forskarna samt söka efter intel.

Bild

Vi nyttjar den gamla byn Vucoyeb för logi med tillhörande flygfält där vi har etablerat FOB Kronan.
Än så länge har vi kommit in oupptäckta och har därför haft möjlighet till att nyttja drönare för fotografering under mörker.
Den bild vi fick med drönare visar en någorlunda hög militär närvaro på ön, men det har därefter siktats in båtar samt transporthelikoptrar till ön, så vi räknar med fler ryska soldater än vad vi i dagsläget vet om. Vi har även noterat minering runtom ön.
Det har även lokaliserats 3 stycken AA posteringar runt om på den lilla ön. Vi har därav tillgång till båtar för att ta oss in och säkra ön.

Bild
Drönarbild över ett tidigare mentalsjukhuset där forskning pågått.

Bild

Objective Redemption
Inta ön med båtar.
Eliminera all rysk militär närvaro.
Destruera samtliga ryska fordon.
Lokalisera AA posteringar och destruera dessa.
Lokalisera tillfångatagna forskare, förhör dessa om möjligt samt transportera dem till FOB Kronan.
Sök intel.

Bild

Bild

3 st M1025A2 (Bestyckade)
3 st M1025A2
2 st M113 (Ambulans)

1 st Speedboat (bestyckad)
6 st Rhib båtar

3 st MH-6 Littlebird
2 st CH-47D Chinook
2 st UH-60M (Bestyckade)
1 st UH-60M (Needle)
3 st AH-6 Littlebird (Hammer)

3 st HEMTT (Fuel, Ammo, Repair)

1 st HEMTT (TL)

Bild

Växlande molnighet, kalla vindar från norr.
Tid: 0500
IED hot: Högt
AA hot: Medel
Civila: Lågt
Mvh
Hassknatten

Användarvisningsbild
Murkelost
Sergeant (E)Sergeant (E)
Inlägg: 714
Blev medlem: tor 10 nov 2016, 23:49
Ort: Arvika
Kontakt:

Re: Operation: Blind Nightmare

Inlägg av Murkelost » fre 10 sep 2021, 06:59

Sorry men de känns lite klent med en littlebird hammer. 2 eller 3 vill vi gärna ha.

Även littlebird icepack 3 stycken vilket öppnar upp för att kunna flyga runt skyttet även med dem till tighta lz:or osv om behov uppstår ;) tänk att VL ska kunna erbjuda flera lösningar beroende på situation.

/ VL
Get to da choppah!

Hassknatten
FänrikFänrik
Inlägg: 37
Blev medlem: mån 05 aug 2019, 18:08

Re: Operation: Blind Nightmare

Inlägg av Hassknatten » lör 11 sep 2021, 15:53

Efter senaste klagomål så är Gear ändrat.
Mvh
Hassknatten

Skriv svar