Operation: Vampire Winter (Brief av Hoffa)

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Användarvisningsbild
Enfisk
FanjunkareFanjunkare
Inlägg: 1123
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Operation: Vampire Winter (Brief av Hoffa)

Inlägg av Enfisk » sön 31 jan 2021, 16:20

Bild

Inte vet ju vi om ni hört talas om den urgamla finska sägnen om Vampyren i Hellanmaa. Men jag är rädd för att ni alla kommer uppleva det snart – Vare sig ni vill eller ej.

Det sägs att det för länge sedan, långt innan Finland blev självständigt, fanns en rysk härförare vid namn Kovalenko, som förlorade sina sinnen och flydde ut till skogs för att lugna sina ovälkomna tankar. Alldeles ensam i sin kalla isolerade timmerstuga fick tyvärr en helt motsatt effekt. Hans mörka idéer och tankar fick energi av enskildheten. Det sägs att i flera veckor yrande omkring på nätterna ylandes likt en hungrig ensam varg. Det dröjde heller inte länge förrän djur från flera gårdar försvann bara för att sedan hittas slaktade och tömda på blod. Alla misstänkte såklart att den galne Kovalenko var den skyldige till dessa bestialiska dåd. Sägnerna berättar om hur Kovalenko möttes med avsky av folk i de närliggande byarna. Han blev alltmer isolerad och byinvånarna blev måna att noggrant se efter sina djur. Allt föreföll lugnt under en tid när chocken slog ner som en blixt från klar himmel – Några bybor hade hittat en hel familj mördad likt kreatur, tömda på blod och misstankarna riktades såklart mot Kovalenko. Just där tycks alla sägner kring Vampyren tyna bort. Men det sägs än idag att vampyren Kovalenko fortfarande kan höras i skogarna när vintern slår till, ylandes på jakt efter nytt blod…
Bild
I januari 2021, mitt under pågående pandemi, får det svenska insatskompaniet SSG en order att snarast bege sig till Finland med högsta beredskap. Intentionen med uppdraget tycks från början vara högst otydliga. Det viskas om en övning där svenska soldater, utan förvarning och i största hemlighet, ska kunna bistå finnarna i militära blixtinsatser. Så snart SSG landat påbörjas ett intensivt arbete och det dröjer inte länge förrän kompaniets alla delar står färdiga för uppdrag.

Hellanmaa står i vinterprakt och kylan är bitande på ett annat sätt än hemma i Sverige. Nu äntligen samlas kompaniet för en genomgång.
Först vill vi understryka att detta inte är en övning även om vi är medvetna att det ryktats om en sådan. Vi har i största hemlighet tagit del av en högst påtaglig hotbild. Enligt finsk underrättelsetjänst ska ett ryskt förband tagit sig in över gränsen för att sabotera diverse militära mål. Det är i dagsläget oklart vilka militära förband som passerat gränsen. Det ligger på vårt kompani att patrullera och utöva spaning samt rapportera till de finska förbanden innan vidare aktion exekveras
All luftburen spaning är tillsvidare förbjuden på grund av det känsliga läget. Insatsstyrkan SSG påbörjar nu patrull i området. Det dröjer inte länge förrän delar av de svenska soldaterna stöter på bybor som pratar om hur Vampyren är tillbaka och hur man hört hans plågsamma ylande i skogen. Kort efter första kontakten med civila tilltar vinden och mörka moln rullar in ovan trädtopparna. Knastrande ljud från HQs radio berättar om en annalkande snöstorm. Samtliga patrullerande enheter beordras ögonblickligen att söka närmaste skydd. Snön vräker in och den hårda vinden sliter i träden. Sikten försvinner på ett ögonblick och kompaniets enablers ansluter till skyttegrupper.

Fox Alpha:Skydd mot snöoväder upprättat enligt given SoP
Golf Alpha:Upprättat säker plats och beredda för vidare order
Hotel Alpha:Samtliga i gruppen samlade i säkerhet

Ett sprakande i radio efterföljt av skrik formade av skräck hörs från Echo Alpha…
*SPRAK* ”...anfall…likt vilda djur…beväpnade civila… *SPRAK*
Därefter en dödlig tystnad…

Bild
Plutonen är splittrad och vardera skyttegrupp har hittat skydd i respektive läger ute i skogen. Enablers samt ledningen har anslutit till den skyttegrupp som var närmast dem när snöstormen slog till.

Vår uppgift nu är att bedriva störstrid mot en fiende som står passiv inför väderutmaningarna och lever i tron om att vår stridsförmåga är nära noll. I era läger finns snöskotrar för transport, sprängdeg för demolering och intel om de mål varje grupp har som objektiv. Fienden patrullerar regelbundet samt transporterar material mellan sina posteringar, att nedkämpa dessa med minering eller överfall skulle inte märkas av fienden tills snön har lagt sig.

Helikoptrar, ammolådor och vårt tunga artilleri är beslagtaget av fienden. Materialets position är okänd i nuläget. Tur är att VL och TL låste sina fordon innan snöstormen slog till, fienden kan inte nyttja våra prylar. De dåliga nyheterna är att nycklarna är borttappade och antas ha hittats av fienden eller civila. För att få igång flyget och det tunga artilleriet måste fordonen hittas, fienden nedkämpas och nycklarna återtas.

För att undvika att fienden kraftsamlar och med numerärt överläge kör över oss när vi är splittrade, så håll er utanför det rödmarkerade området tills plutonen Sierra Lima är samlad.
Bild
Bild


Bild

TBA
3st HEMTT (Fuel, Ammo, Repair)

Bild
Speltekniskt: INTEL fås genom att ACE-interakta med dokument/bildmappar/annat samt samtal med civila/fiender som gett upp.
Ni kommer respawna vid det läger ni började vid, tills plutonen anfallit ett större objektiv. Då kommer vi att respawna vid VLs helikoptrar (om arma gudarna är med oss ikväll).

Väder: Iskalla vindar, kraftigt snöfall med dimma som lättar senare in på dagen.
Tid: 0500
IED hot: Lågt
AA hot: Lågt
Civila: Inga


Länk till bilderna: https://imgur.com/a/OxuDhuk
M2. Mån tumma

Kalle
FanjunkareFanjunkare
Inlägg: 922
Blev medlem: sön 02 maj 2010, 23:01

Re: Operation Vampire Winter

Inlägg av Kalle » sön 31 jan 2021, 16:22

Sjukt hypad! :D

Användarvisningsbild
Murkelost
FörstesergeantFörstesergeant
Inlägg: 792
Blev medlem: tor 10 nov 2016, 23:49
Ort: Arvika
Kontakt:

Re: Operation Vampire Winter

Inlägg av Murkelost » sön 31 jan 2021, 16:31

Ska VL utöva markstrid initialt, och i så fall får vi något tyngre än våra knallpistoler? ;)
Get to da choppah!

Användarvisningsbild
Hoffa
InaktivInaktiv
Inlägg: 89
Blev medlem: tis 08 dec 2015, 15:30

Re: Operation Vampire Winter

Inlägg av Hoffa » sön 31 jan 2021, 17:03

VL live with it. :D

Användarvisningsbild
Insane_Laughter
ÖversergeantÖversergeant
Inlägg: 273
Blev medlem: ons 28 sep 2016, 11:30

Re: Operation Vampire Winter (Brief av Hoffa)

Inlägg av Insane_Laughter » sön 31 jan 2021, 17:28

Har TL någon artilleri, eller följer vi med infantriet med markstrid med?
“The thanks of the infantry, in my opinion, must be treasured more by every artilleryman than all decorations and citations. ”
Colonel Georg Bruchmuller

Användarvisningsbild
Murkelost
FörstesergeantFörstesergeant
Inlägg: 792
Blev medlem: tor 10 nov 2016, 23:49
Ort: Arvika
Kontakt:

Re: Operation Vampire Winter

Inlägg av Murkelost » sön 31 jan 2021, 17:58

Hoffa skrev: sön 31 jan 2021, 17:03 VL live with it. :D
Vi kan ju alltid jippa in när det är dags för VL flygande.
Get to da choppah!

Danebane
Vicekorpral klass 1Vicekorpral klass 1
Inlägg: 47
Blev medlem: tor 12 jul 2012, 21:46

Re: Operation Vampire Winter (Brief av Hoffa)

Inlägg av Danebane » sön 31 jan 2021, 18:09

Någon gång vid 21.30 då.

Användarvisningsbild
Enfisk
FanjunkareFanjunkare
Inlägg: 1123
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Re: Operation Vampire Winter (Brief av Hoffa)

Inlägg av Enfisk » sön 31 jan 2021, 22:25

Kan väl erkänna att maximal snöstorm + 100% vind inte var en super lyckad kombo. Tar med mig den lärdomen!
För den som hade lite trött FPS så kan orsaken bland annat ha varit konstant exploderande snöskotrar..
M2. Mån tumma

Kalle
FanjunkareFanjunkare
Inlägg: 922
Blev medlem: sön 02 maj 2010, 23:01

Re: Operation Vampire Winter (Brief av Hoffa)

Inlägg av Kalle » sön 31 jan 2021, 22:30

Snöskotrar var ju grymma... iaf på gruppnivå! :)

Skriv svar