Operation: Frozen Boot

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Användarvisningsbild
Jonasson
VicesergeantVicesergeant
Inlägg: 46
Blev medlem: mån 31 okt 2016, 19:04

Operation: Frozen Boot

Inlägg av Jonasson » lör 28 nov 2020, 18:54

Bild

Bild
Den kommunistiska staten Sloventzky påbörjade sin invasion av Hellanmaa i början av november. Under första veckan mötte SPA (Sloventzky People's Army) ett starkt försvar & invasionen kom till ett stopp. Efter vecka ett lyckades SPA trycka tillbaka & omringa stora delar av försvaret. Sedan dess har SPA lyckats plöja sig söder i Hellanmaa utan ett större motstånd.

Sloventzky vägrar att tala & förklara sina handlingar. Staten har sedan mycket länge visat sig aggressiv mot sina gränsande länder. Experter misstänker att invasionen är motiverad av rykten gällande olja i södra delen av Hellanmaa. Sloventzky har kämpat med ekonomiska problem ända sedan Soviet föll år 1991. Med dålig mark för jordbruk & svag exportmarknad har Sloventzky kämpat hårt dem senaste trettio åren. Deras aggressiva beteende har inte hjälpt heller. Ryssland som var mycket nära & stöttade staten slutade att hjälpa & bidra efter 2010. Sedan dess har staten varit tvungen att kämpa på egen hand.

Ett flertal länder har skickat insatser till Hellanmaa för att stoppa & trycka tillbaka SPA ut ur landet. Ett av dessa länder som har valt att skicka insatser är Sverige. Sverige har skickat flertal styrkor till landet. Kompaniet Sierra Lima har positionerats i sydöstra delen av landet. Tillsammans med en jägarpluton skall dem möta en större mekaniserad & motoriserad styrka av SPA som sveper söder.

Bild
Sierra Limas syfte i området är att leda en operation för att ta tillbaka mark som SPA har tagit under dem senaste veckorna. Kompaniet befinner sig på F.O.B. Kettula, i förberedelse på anfallet. Under tiden har en pluton jägare positionerat sig ca fyra kilometer nordväst om Sierra Lima. Där har dem grävt ner sig i förberedelse för eldöverfall. Deras uppgift var att fördröja ett anfall från SPA tills dess att Sierra Lima kommer upp & bedriver striden.

För bara minuter sedan fick vi rapporter om att jägarna hört motorljud. Detta följdes upp av en stor mängd skottlossning & explosioner. Jägarna rapporterade att flertal fientliga stridsfordon var bekämpade & att dem befann sig i stor strid. Sista rapporten vi fick i från plutonen var att dem befann sig i ett underläge & att dem skulle påbörja en tillbakaryckning söder. Efter sändningen hördes flertal nedslag av artilleri & jägarnas situation är för tillfället okänt.

Sierra Lima kommer att möta upp fienden på objektiv Bevel för att bekämpa SPA styrkor. Därifrån kommer Sierra Lima att fortsätta till nästa objektiv. Vad som befinner sig på objektiv Poly är delvis okänt. Det är misstänkt att området används som ett fordons garage eller förvaring. En större SPA styrka tros också närvara på platsen, dessa trupper agerar som ett bakre försvar. Objektiv Edge är ännu mer okänt, dock så har man lyckats triangulera en artilleriposition i närheten av staden Luoma. Mer än så vet vi tyvärr inte för nuvarande.

Bild
OBJ BEVEL
Primärt: Möt upp fientliga styrkor! Säkra området samt förhindra fiendens framryckning söder.
Sekundärt: Hitta jägarplutonen i området & få lägesmedvetenhet.
OBJ POLY
Primärt: Säkra området innanför murarna! Bekämpa eller tvinga fienden ut ur närområdet.
Sekundärt: Beslagta, förstör eller sabotera fientliga fordon.
OBJ EDGE
Förstör eller sabotera dold artilleri i staden Luoma.

Bild
Sök efter Intel, information som kan hjälpa oss under anfallet.
Försök att omhänderta om möjligt, fientlig personal kan bära på användbar intel.

Bild

6st M1240 M240
2st M998A1 Medic
1st MRZR4
1st HEMTT (Ammo, Repair,1st M252, 1st M6)

1st AH-6
1st MH-6M
1st HKP 14E MEV
2st HKP 14E
2st HKP 14E (M2)
3st HEMTT (Fuel, Ammo, Repair)

Bild
Det rödmarkerade området på kartan är minerat för att förhindra att SPA använder området i sin framryckning. Vi har inte tillgång till mineringskartorna & bör därför inte röra oss innanför området.

SPA styrkor använder sig av gammal utrustning från soviet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Väder: Dålig sikt, chans för snöfall.
Tid: 0730
Min hot: Lågt
AA hot: Medel
Civila: N/A
Galaxer i mina braxer!