Operation: Sunrise Suprise

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Användarvisningsbild
Enfisk
FanjunkareFanjunkare
Inlägg: 1011
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Operation: Sunrise Suprise

Inlägg av Enfisk » lör 25 apr 2020, 20:37Bild
Den Svenska Försvarsmakten deltar i FN:s fredsinsats i Takistan med huvudsakliga uppgifter i bergsregionen Torabora. IDAP verkar i området och hjälper de civila genom att röja minor som insurgenter planterar i både åkermark och på vägar samt att IDAP sjukvårdspersonal är Toraboras enda tillgång till professionell sjukvård och hjälp. Efter många månader med småskaliga angrepp mot både den svenska styrkan och hjälporganisationen IDAP så har nu insurgenterna eskalerat våldet.

Dessa västerländska hjälporganisationer har inte varit uppskattade av insurgenterna som vill vara de civilas enda tillgång till förnödenheter och lyx, såsom sjukvård och jordbruksutrustning.

Insurgenterna har nu öppet förklarat krig mot FN samt alla hjälporganisationer som verkar i regionen. IDAP har fått tre EOD tekniker frihetsberövade och två doktorer skjutna med dödligt utfall. Den svenska styrkan Sierra Lima har nu fått uppgiften av FN att återta dessa EOD tekniker och driva tillbaka insurgenternas grepp om Torabora.


Bild
Plutonen med specialist grupperna inom flyg, artilleri och spaning har fått som uppgift att återta IDAP personal. Vi har inte fått någon intel om var gisslan hålls men vet att insurgenternas ledare har sitt tillhåll i staden Sanaag Bari. Vi ämnar infiltrera staden, med försiktighet. Samtliga civila har flytt staden då insurgenterna har antingen skjutit eller drivit bort dem. Eventuellt gömmer sig civila i byggnader med lönndörrar för att inte bli upptäckta av insurgenterna. Dessa civila är vänligt inställda gentemot oss och kanske kan ge oss intel om var gisslan hålls och situationen i Torabora.
Bild
OBJ - Dust Bandits: Grip och förhör insurgenternas ledare som tros befinna sig i staden Sanaag Bari.
Bild
AO.

Bild
Frita IDAP personal som hålls gisslan
Bild

Bild

10st HMMW (5st med M2:or)
2st HMMW ambulanser
4st FV510 Warrior (öken)

1st HEMTT (TL)
2st MRZR (NL)

2st CH-47
1st UH-60M MEV
2st UH-60M
3st MH-6M
3st AH-6M (swe)
0st Gripen
3st HEMTT (Fuel, Ammo, Repair)

Bild

Väder: Växlande molnighet, varma vindar från söder.
Tid: 0800
IED hot: Högt
AA hot: Medel
Civila: Lågt


Länk till bilderna: https://imgur.com/a/H1WgbwW
M2. Mån tumma