Operation: Eagle Down (Av Hoffa)

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Användarvisningsbild
Enfisk
FanjunkareFanjunkare
Inlägg: 1011
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Operation: Eagle Down (Av Hoffa)

Inlägg av Enfisk » fre 10 apr 2020, 23:02Bild
Den pittoreska ögruppen Tanoa, fem nautiska mil nordöst från Kubas kust har länge varit en självklar portal för all tänkbar handel mellan övriga världen och Kuba. När ön blev självständig 2012 följde såklart en del irritation en hel del diplomatiskt gnissel framförallt från Kubansk och Rysk sida. Det dröjde såklart inte länge förrän Ryssland stegrade upp björnen och betydligt mer aggressivt blandade sig i leken. Efter några månader av förhandlingar nådde Tanoa, Ryssland, Kuba och USA ett avtal som skulle främja alla parter fördelaktigt. Samtliga involverade tycktes vara nöjda och en konflikt mellan stormakter var avblåst.
Den 7 maj 2012 utropades som Tanoas självständighetsdag av sittande president Juan B. Neves. Festligheterna lät sig inte vänta. Sedan dess har den dagen varit en oerhört viktig del av den lilla landets historia.

Att Tanoa nu blivit självständigt var ett förstås ett oerhört viktigt högpolitiskt mål för USA. Nu kunde det amerikanska maskineriet äntligen få kontroll på smuggelrutter samt den vapenhandel som tidigare i stort sett skett förhållandevis öppet. Ganska snart efter självständigheten så började USA supportera Tanoa med både miltär träning och till en viss del utrustning.

Tanoa blev en central punkt för världens alla ögon och öron när det 2019 bestämdes att stormaktsmötet G8 skulle äga rum på självaste självständighetsdagen. Med ett Ryssland som nu var uteslutet ur G8 skulle detta sända en viktig signal till omvärlden om än något provocerande. Efter månader av planering samt rigorösa säkerhetsåtgärder så stod det då äntligen helt klart. Det är med stolthet som President Juan B. Neves öppnar det internationella G8-mötet på självaste nationaldagen i Georgetown.


På den tredje dagen handlar diskussionerna om Tanoas viktiga roll för regionens ekonomiska och politiska balans. På agendan för medlemmarna i G8 står ett antal besök runtom i Georgetown. Men tidigt når oroande icke konfirmerad information den amerikanska säkerhetstjänsten - Den franske presidenten E. Makaron och den amerikanske presidenten Jonald D. Tramp har på eget bevåg beslutat att kringgå tydliga säkerhetsrutiner för att utöka besöken till utanför Georgetown. I samma stund som den informationen bekräftas av en journalisten Marcus Neelam försöker Secret Service desperat övertala den amerikanska presidenten utan resultat. Secret Service står maktlösa på grund av presidentens nyckfullhet och en bilkortege rullar från Georgtown.

Det som absolut inte förutsetts tidigare inträffar. En synnerligen välplanerad aktion sätts i verket. En aktion som varit hemlig och ytterst välplanerat i över ett år. General José Domingo, även tidigare kallad El Diabolo, genomför en brutal statskupp över bara några timmar. Hans nära band till Kubas regerande skikt hade redan från början varit ett orosmoln. Men efter att ha ”hoppat av” svor han lojalitet till President Neves. El Diabolos tränade armé slår till på flera platser samtidigt – i något som tycks vara en väldresserad koordinerad attack. Georgetown stängs ner och situationen för kvarvarande medlemmar i G8 är högst oviss.

Bild
Bild på konvojrutt

Det lilla landet Tanoa tystnar medan nyheterna runt om i världen går på högvarv. En amerikansk pluton bestående av MarSoc står beredda på hangarfartyget USS Monroe och sätter omedelbart kurs för att inta en civil övergiven flygplats på Tanoas sydvästra ö – Katkoula.

Bild
Bild på AO.

Bild
SITREP: Mycket tyder på att den amerikanska (VIP JDT) och franska (VIP EM) presidentens konvoj råkat ut för ett bakhåll. Exakta koordinater finns i dagsläget ej tillgängliga. En ungefärlig plats har markerats tack vare drönare. Vi poängterar att vår insats är att endast att få hem den amerikanske och franske presidenten. Vi kommer inte ta några initiativ att närma oss Georgetown. Detta på grund av det massiva AA-hot samt den militära styrka som fokuserat på det området.

Bild
I prioriterad ordning, högst prioritet först:
a. Lokalisera säkerhetskonvojen.
b. Säkra omkringliggande område!
c. Undersök konvoj efter spår av VIP JDT / MP.

Bild

8st UH-60M (ingen respawn)
4st MH-6M (Ingen respawn)
1st CH-47
1st UH-60M Needle
1st JAS39 Gripen (Gremlin)
3st HEMTT (Fuel, Ammo, Repair)

Bild
OBS! LZ:or på kartan är förplanerade exfils lämpliga att nyttjas endast vid transport av president(er). Dessa måste användas om president(er) är medpassagerare.

Väder: Växlande molnighet, varma vindar från söder.
Tid: 0630
IED hot: Lågt
AA hot: Lågt
Civila: Medel


Länk till bilderna: https://imgur.com/a/2xwSHgX
M2. Mån tumma

Hassknatten
FänrikFänrik
Inlägg: 37
Blev medlem: mån 05 aug 2019, 18:08

Re: Operation: Eagle Down (Av Hoffa)

Inlägg av Hassknatten » lör 11 apr 2020, 09:56

Jonald D. Tramp 👌🏻👌🏻👌🏻
Mvh
Hassknatten

Kalle
FanjunkareFanjunkare
Inlägg: 817
Blev medlem: sön 02 maj 2010, 23:01

Re: Operation: Eagle Down (Av Hoffa)

Inlägg av Kalle » lör 11 apr 2020, 17:57

Jävlar vad snygg GIF fisken! :O Sjukt cool brief också! <3

Användarvisningsbild
Enfisk
FanjunkareFanjunkare
Inlägg: 1011
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Re: Operation: Eagle Down (Av Hoffa)

Inlägg av Enfisk » lör 11 apr 2020, 19:10

Det är mycket tack vare Smorftys nya video-inbläddring! Kan ösa på med 150MB mp4 nu 😄 Och Hoffas briefskrivning är magisk!
M2. Mån tumma

Användarvisningsbild
Snaz
Menig klass 4Menig klass 4
Inlägg: 17
Blev medlem: tis 29 sep 2015, 13:11
Ort: Norberg

Re: Operation: Eagle Down (Av Hoffa)

Inlägg av Snaz » sön 12 apr 2020, 13:52

öh hoffa vart tog vagnen vägen?

Användarvisningsbild
Dudemeister
MajorMajor
Inlägg: 200
Blev medlem: mån 19 okt 2009, 17:59

Re: Operation: Eagle Down (Av Hoffa)

Inlägg av Dudemeister » sön 12 apr 2020, 14:36

Snaz skrev: sön 12 apr 2020, 13:52 öh hoffa vart tog vagnen vägen?

Ni kommer ha tillgång till warrior

Aqua
VicekorpralVicekorpral
Inlägg: 17
Blev medlem: tis 26 jan 2016, 19:40

Re: Operation: Eagle Down (Av Hoffa)

Inlägg av Aqua » sön 12 apr 2020, 17:14

Underbar brief.

Skriv svar