Operation: Checkmate I

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Användarens profilbild
Jonasson
VicesergeantVicesergeant
Inlägg: 56
Blev medlem: mån 31 okt 2016, 19:04

Operation: Checkmate I

Inlägg av Jonasson » fre 10 jan 2020, 20:58

Bild
SITREP:
Året har slått över till 2020 & president Putin har slutfört sitt nyårstal där han gav beröm & tackade det Ryska folket. Han pratade även om oro & hot från Volgathay, en nyligen bildad självständig stat vilket tidigare var en del av västra Ryssland.

Från början av 2016 så eskalerade situationen i Volgathay, staten hade tidigare försökt uppnå självständighet på en politisk nivå. Volgathay förstod dock mycket fort att Ryssland inte tänkte ge upp en stor del av sitt territorium. Volgathay slog då till med våld & tvingade ut Den Ryska militären samt diplomater.

Nu tidig sommar 2020 så har Volgathay bildat sin egna beväpnad styrka, VNF. I hopp om att utöka Volgathays kust har VNF attackerat ett svagt försvarat område av Ryssland. Dem har även visat aggression mot andra länder i östeuropa. Flertal incidenter har inträffat där VNF har skjutit civila på deras västra gräns. Som svar på detta har ett Svenskt kompani skickats till regionen. Med hjälp av Ryssland skall den gemensamma styrkan återta förlorad Rysk territorium. Den Svenska styrkan har transporterats till FOB скандинавский/Skandinavisk, där dem skall utföra sin uppgift.
BRIEF:
Sierra Lima har anlänt på FOB Skandinavisk, förberedelser inför en offensiv. På grund av extremt väder har en stor del av Sierra Limas utrustning ännu inte anlänt till FOB. För att lappa ihop hålen i Sierra Lima har Ryssland lånat ut utrustning till Svenskarna.

Ett flertal krigsbrott har begåtts av VNF, trots det så finns möjligheten att civila fortfarande bor kvar i det ockuperade området. Sierra Limas primära uppgift är att återta halvön som FOB Skandinavisk befinner sig på. VNF har bildat ett flertal viktiga positioner på ön men deras anfall har stoppats av en större Rysk enhet. Enligt intel använder VNF gammal Sovjetisk utrustning men har lyckats omhänderta en mindre mängd av modern utrustning från Ryssland.

En Rysk hamn söder om FOB Skandinavisk har attackerats under natten. I hamnen skall modern utrustning befunnits. Detta är Sierra Limas högsta prioritet då Det är ytterst viktigt att VNF inte får möjligheten att använda denna utrustning. Utrustningen har förmodligen redan transporterats till en annan plats men en mindre styrk förväntas ha kvarstannat i området.

I staden Hanski skall en mindre mekaniserad enhet ha setts befinna sig, enligt civilt intel. Om detta är fallet så är det ytterst viktigt att denna enhet slås ut för att minimera möjligheten för ett tungt anfall mot Sierra Lima.

Artilleripjäser har hörts & rapporterats in men positionen har kvarstått som okänd, tills nu. Enligt civilt intel skall pjäserna befinna sig på den västra sidan av halvön, i en by vid namn Niemelä.

Ännu en gång så har civilt intel lett oss till att tro att VNF försöker komma förbi det Ryska försvaret via en attack i norr. Infanteri har setts röra sig till & från byn Rännänen.

En bild blev upplagd på internet av användaren @ChickenSlayer69 där utrustning & uniform från VNF visas.

Bild
Bild
Operationsområde

PRIMÄRA OBJEKTIV:
Hurppu Naval: Återta hamnen samt leta reda på ledtrådar som leder oss till den ryska utrustningen.
Hanski Mechanized: Eliminera den tyngsta, mekaniserade enheten på halvön.
Niemelä Artillery: Hitta & förstör samtliga Artilleripjäser i området.
Rännänen Infantry: Eliminera fienden som har tagit position i staden.

SEKUNDÄRA OBJEKTIV:
South-West Naval: Hitta & säkra eller förstör båtarna & lägret.

UTRUSTNING:
3st GAZ-23
5st UAZ-31 (Covered, Open)
2st KAMAZ (Ambulance)
2st FV 510 Warrior
2st BMP-3
1st MRZR
1st HEMTT (Ammo, Repair,1st M252, 1st M6)


1st MH-6M Little Bird
1st UH-60M
1st UH-60M MEV (Needle)
1st MI-8MT
1st AH-6M Little Bird
2st URAL (Fuel, Repair)
1st KAMAZ (Ammo)
TID/ÖVRIGT:

Tid: 03:50

IED hot: Medel
AA hot: Låg
Civila: Låg

Ryska enheter kommer inte att hjälpa Sierra Lima i uppgiften att återta halvön.
Galaxer i mina braxer!

Användarens profilbild
Enfisk
VicefänrikVicefänrik
Inlägg: 1309
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Re: Operation: Checkmate I

Inlägg av Enfisk » lör 11 jan 2020, 00:05

Visste att ChickenSlayer69 va en psykopat när han skrev på Facebook att han inte blöter tandborsten innan han borstar sina tänder
M2. Mån tumma

Skriv svar