Operation: Cold Prey 3

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Användarvisningsbild
Enfisk
FanjunkareFanjunkare
Inlägg: 877
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Operation: Cold Prey 3

Inlägg av Enfisk » sön 15 dec 2019, 13:42

Bild
Kampanj: Cold Prey - |||

BRIEF:
För sju dagar sedan lät det såhär när 1:e Sergant PrV J briefade plutonen:
Den svenska plutonen hamnade snabbt i strid med en reguljär styrka som satte upp ett kraftigt försvar på samtliga anfallspunkter i Hellanmaa regionen. Plutonen Sierra Lima lyckades efter en tids tunga strider nedkämpa eller driva fienden ur regionen och tillbaka österut. Dagarna efter striderna arbetade ledning och spaningsgrupp med att samla intel, dokument, foton samt ursprungsbestämma material och utrustning fienden nyttjat emot den svenska truppen.

De slutsatser spaningsgruppen drar är att vi stridit mot ryska VDV trupper samt östeuropiska milismän, ditskickade av sitt moderland för att stjäla Finlands forskningsprojekt och störa den Finska krigsmakten. Objektet, eller ett av dem, visade sig vara en kraftig person med övermänsklig styrka och förmåga att odla skägg.
Framstående ledare ur den svenska försvarsindustrin har givit plutonen en sekundäruppgift, att hitta och återta forskningsobjekt. Detta för att främja Sverige och vår framtida militära förmåga, de är framförallt intresserade av levande forskningsobjekt och forskningsdata. Spaning från luften har visat hög aktivitet kring den lilla byn Staroye, framförallt kring ladan i utkanten av byn. Flera lastbilar har sett laddas med utrustning och dokumentskåp för att sedan färdas iväg norrut. SIerra Lima kommer att under täckmanteln att vi ämnar upprätta en FOB där i byn, slå mot den eventuella forskningsanläggningen innehållandes data och forskningsobjekt.
Efter en heroisk insats av den svenska styrkan som agerade spjutspets slagit luften ur ryssens försvar i södra Chernarus har nu andra nationer ur NATO tagit över operationen med målsättning att säkra hela regionen. Svenskarna upprättade radiokommunikation vid Windy Mountain som nyttjades för att landsätta trupper på den lilla flygplatsen i syd. Brittiska kryssare och Amerikanska logistikfartyg lade till i djuphavshamnen i Chernogorsk och landsatte mekaniserade trupper.

Det sista objektivet, som officiellt syftade till att upprätta en FOB för den svenska styrkan uppfylldes aldrig. Inofficiellt vet vi att i byn där FOB:en skulle placerats (byn Staroye) hade ryssen en stor forskningsanläggning för de material och försökspersoner ryssen stal ifrån de finska anläggninarna.

Senaste intel från luftspaning samt radarträffar visar att flertalet ej identifierbara flygfarkoster landat i närheten av byn, drivit en försvarande ryss ifrån platsen och sedan sprängt ladan där forskningsmaterialet fanns. Dessa flygfarkoster lyfte och flög sedan norrut, sista uppmätta hastigheten var Mach 3. Den svenska försvarsindustrin ger sig inte så lätt! Vi har fått order från FM att nyttja FMV:s privatjet och ta oss norrut mot den lilla ö-gruppen norr om Rysslands norra gräns för att följa efter dessa okända flygfarkoster. Plutonen Sierra Lima har blivit avsläppt på den gamla flygplatsen på ö-gruppen Thrisk.

SITREP:
Plutonen Sierra Lima, krigströtta och utmattade, befinner sig på den lilla ö-gruppen Thrisk norr om Rysslands norra gräns. Vi vet ingenting om fienden förutom att de har extremt högteknologiska flygfarkoster.

Städerna är helt tomma och flygspaning ser inga värmesignaler trots att det är minus 22 grader celsius utomhus. Spaning har sett hjulspår från ett ensamt fabrikshus i norr.

Spaningsgruppen rapporterar att de får in väldigt underlig inteferens på kortvågsradion som verkar utgå från den lilla halvön Karahunhammas. Vi bör definitivt undersöka de gamla bosättningarna där för att se vad som genererar radiostörningarna!

Enligt flygargruppen så är det endast möjligt att landa flygfarkoster som kan uppnå överljudshastighet på den gamla civila flygplatsen i norr som har en mycket längre landningsbana. Därför antar vi att de okända flygfarkosterna som lämnade Chernarus har landat där. Att få tag i en sådan flygfarkost skulle ge Sveriges försvarsindustri ett rejält skjuts och framtidssäkra Svensk suveränitet i luften!

Bild
Bild på AO

PRIMÄRA OBJEKTIV:
OBJ MYRRA: Undersök radiointeferens. Destruera källan.
OBJ RÖKELSE: Ensamt fabrikshus. Säkra anläggning.
OBJ GULD: Säkra flygfarkoster.

SEKUNDÄRA OBJEKTIV:
-||-

UTRUSTNING:
3st Loggin Trucks (på huvudön)

6st M1097A2
4st M1083A1P2-B (M2) Lastbilar
2st HMMW Ambulance
4st FV 510 Warrior (M90 Snow)
1st MRZR
1st HEMTT (Ammo, Repair)
1st M252

1st MH-6M
1st UH-60M (Needle)
1st CH-47
1st UH-60M
1st AH-64D
1st JAS39 Gripen
3st HEMTT (Fuel, Ammo, Repair)
ÖVRIGT:
Undvik att nedkämpa civil infrastruktur samt bostäder.

Tid: 0530
IED hot: Inget
AA hot: Medel
Civila: Inga

ÖVRIGT SPELTEKNISKT:
Vi har landstigit redan och spawnar i FOB.

Länk till bilderna: https://imgur.com/a/CjrRboN
M2. Mån tumma

Mekonium
InaktivInaktiv
Inlägg: 100
Blev medlem: tis 14 mar 2017, 16:45

Re: Operation: Cold Prey 3

Inlägg av Mekonium » sön 15 dec 2019, 16:54

KOMPANIORDER
Kompaniets UPG
Det primära målet för SSG kommer vara att lokalisera och undersöka dom underliga radiostörningarna samt säkra dessa troliga punkter till ursprunget. Samt att vi skall säkra teknologin från okända flygfarkoster:
OBJ MYRRA: Undersök radiointeferens. Destruera källan.
OBJ RÖKELSE: Ensamt fabrikshus. Säkra anläggning.
OBJ GULD: Säkra flygfarkoster.

Order!

Alpha pluton.

1. Infanteriet kommer primärt att röra sig i konvoj från Logging Trucks markör till första objektivet Vi upprättar en FAP och säkrar den, Därefter kommer vi att använda oss av landsträckan för att röra oss in och säkra Halvön för OBJ MYRRA. Väl säkrat kommer vi att röra oss tillbaka till FAP, fylla på ammo och ställa upp för ny Konvoj norrut.

2. Infanteriet kommer från KP röra sig norrut, vi bryter i terrängen ett par hundra meter innan OBJ RÖKELSE för att anfalla Öster ifrån. FAP befinner sig nära OBJ, Kan inledas längre bak om vi stöter på Kontakt. Plutonen rör sig till LZ fyller på Ammo och förbereder för utflygning till LZ Nisse.

3. Infanteriet kommer Säkra LZ, där efter ställer vi upp för ett anfall söder ut. FA kommer hålla utkik väster ut på okända byggnader under initiala anfallet. Vi slår hårt och snabbt enligt respektive grupps anfalls plan. FA kommer hålla flygfältet medans GA,HA säkrar de oidentifierade Flygfarkosterna.

OBS! Infanteriet kan komma att avbryta planer för destruktion av AA.

Enablers.

NL. November Lima kommer primärt att eskortera SL under striden, Finner man nytta för span områden kommer order ges under Operationen.

TL. Tango Lima hakar på i konvojen sätter upp sig på respektive FAP, alternativt LZ. Bistår med Refill och Reperation av Vagn i GA.

VL. Kommer primärt att upprätta Span i luften i hop om att lokalisera AA hot, Ammo inflygningar, samt transport av plutonen från LZ Nordpolen till LZ Nisse.

Överblick bilder av primär anfalls plan (kan komma att ändras efter situation)

Bild

Bild

Bild

Bild


AS Over and out!

Kalle
FanjunkareFanjunkare
Inlägg: 723
Blev medlem: sön 02 maj 2010, 23:01

Re: Operation: Cold Prey 3

Inlägg av Kalle » mån 23 dec 2019, 05:02

Haha upptäckte precis tomten som red på isbjörnen! Cool detalj! :D

Skriv svar