Operation Cold Prey ||

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Användarvisningsbild
Enfisk
FanjunkareFanjunkare
Inlägg: 877
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Operation Cold Prey ||

Inlägg av Enfisk » tis 03 dec 2019, 21:10

Bild
Kampanj: Cold Prey - ||

BRIEF:
För sju dagar sedan lät det såhär när Fänrik Matez briefade sin pluton:
Vårt grannland har blivit invaderat av en okänd fiende. Allt vi vet är att Finlands hemvärnskompani stationerat i Hellanmaa mötte upp fienden efter att civila rapporterat om hotet. Från hemvärnet kom rapporter om att de hamnat i strid med en reguljär armé iklädda grön uniform.

Det Finska hemvärnet fokuserade sitt försvar kring viktiga områden i regionen Hellanmaa, byn Kokkila där hemvärnet upprättat logistik och service för fordon, skyddsobjektet vid byn Kettula samt byn Taipale.
Vid skyddsobjektet, benämnt på kartan som Kouras Metal erkänner nu Finland att dem hade en hemlig forskningsanläggning där forskning på ett topphemligt projekt pågick, vad som forskades har Finland ej svarat på.
Den svenska plutonen hamnade snabbt i strid med en reguljär styrka som satte upp ett kraftigt försvar på samtliga anfallspunkter i Hellanmaa regionen. Plutonen Sierra Lima lyckades efter en tids tunga strider nedkämpa eller driva fienden ur regionen och tillbaka österut. Dagarna efter striderna arbetade ledning och spaningsgrupp med att samla intel, dokument, foton samt ursprungsbestämma material och utrustning fienden nyttjat emot den svenska truppen.

De slutsatser spaningsgruppen drar är att vi stridit mot ryska VDV trupper samt östeuropiska milismän, ditskickade av sitt moderland för att stjäla Finlands forskningsprojekt och störa den Finska krigsmakten. Objektet, eller ett av dem, visade sig vara en kraftig person med övermänsklig styrka och förmåga att odla skägg.

Nedan följer en bild insamlad av spaningsgruppen från ryska dokument.
BildSITREP:
Efter gemensamt beslut mellan den finska och svenska regeringen, tillåts den svenska plutonen Sierra Lima landstättas i den östeuropeiska regionen Chernarus för att gå på offensiven och återta forskningsobjektet. Vi har skeppats med en Brittisk kryssare och sedan kört in med små snabba RHIB båtar och upprättat en FOB i staden Kamenka, i sydvästra delen av regionen.

Vår uppgift är nu att slå till mot fienden, ryska reguljära VDV styrkor för att säkra en landningsplats för den finska militären samt delar ur NATO. För att möjliggöra detta måste vi upprätta en kommunikationscentral samt en djuphavshamn. Berget "Windy Mountain" har valts ut av ledningen att upprätta en kommunikationscentral, men först måste fienden drivas bort från området. Spaningsrapporter målar en bild av en koncentration av fienden i skogen runt Windy Mountain samt i byn strax norr om berget, Kozlovka.

Den närmaste hamnen som har ett tillräckligt djup för de större NATO skepp ligger i staden Chernogorsk. Driv fienden ur staden utan att destruera civila byggnader.

Framstående ledare ur den svenska försvarsindustrin har givit plutonen en sekundäruppgift, att hitta och återta forskningsobjekt. Detta för att främja Sverige och vår framtida militära förmåga, de är framförallt intresserade av levande forskningsobjekt och forskningsdata. Spaning från luften har visat hög aktivitet kring den lilla byn Staroye, framförallt kring ladan i utkanten av byn. Flera lastbilar har sett laddas med utrustning och dokumentskåp för att sedan färdas iväg norrut. SIerra Lima kommer att under täckmanteln att vi ämnar upprätta en FOB där i byn, slå mot den eventuella forskningsanläggningen innehållandes data och forskningsobjekt.

Bild
Bild på AO

Bild
Bild på objektiv 1 - OBJ DEEP BLUE

Bild
Bild på objektiv 2 - OBJ SPLINTERS

Bild
Bild på objektiv 3 - OBJ HILLSIDE
Bild
FOB - REINDEER

PRIMÄRA OBJEKTIV:
OBJ DEEP BLUE: Säkra djuphavshamn.
OBJ SPLINTERS: upprätta en kommunikationscentral (TL kan placera antenner).
OBJ HILLSIDE: återta forskningsobjekt och foskningsmaterial.

SEKUNDÄRA OBJEKTIV:
Hitta INTEL angående forskningsobjektet som nu bekräftat är någon sorts supersoldat samt flygfarkost.
Ta flygfältet markerat på kartan för att på nästa operation ha tillgång till Gripen samt C130.

UTRUSTNING:
2st HMMW Ambulance
4st Warrior (M90)
1st MRZR
1st HEMTT (Ammo, Repair)
1st M252

1st UH-60M (Needle)
2st CH-47
5st UH-60M
3st HEMTT (Fuel, Ammo, Repair)
ÖVRIGT:
Undvik att nedkämpa civil infrastruktur samt bostäder.

Tid: 0530
IED hot: Inget
AA hot: Medel
Civila: Inga

ÖVRIGT SPELTEKNISKT:
Vi har landstigit redan och spawnar i FOB.

Länk till bilderna: https://imgur.com/a/CjrRboN
M2. Mån tumma

Användarvisningsbild
Murkelost
Sergeant (E)Sergeant (E)
Inlägg: 618
Blev medlem: tor 10 nov 2016, 23:49
Ort: Arvika
Kontakt:

Re: Operation Cold Prey ||

Inlägg av Murkelost » mån 09 dec 2019, 09:53

Diggade hårt VL's barack *thumbs up* :D

Bild
Get to da choppah!

Skriv svar