Operation: Katso Keinona

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Användarvisningsbild
Enfisk
ÖverstesergeantÖverstesergeant
Inlägg: 732
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Operation: Katso Keinona

Inlägg av Enfisk » tor 04 okt 2018, 21:39

Bild


Operation: Katso Keinona
större bilder

SITREP
Sen tidigt 90-tal har Sverige en permanent närvaro i den finsk-talande östeuropeiska regionen Ruha. En styrka om cirka 55 soldater utgör en viktig del i en bredare militär strategi tillsammans med andra krishanteringsinstrument såsom FN och civila organisationer.

Sverige agerar som skyddstrupp för FN under deras humanitära insatser i området men kan också nyttjas proaktivt mot fientliga trupper. Sekundära uppgifter är skötsel av stora betes marker åt en lokal storbonde som har upplåtit mark åt svenskarna att bygga sin F.O.B.

Det finns en minoritet i området som har blivit utsatta för aggressioner från diverse milisgrupper i området i årtionden. Innan Sverige och FN tog över fredsoperationen för området skedde det mord och kidnappningar på regelbunden basis. Idag är folkgruppen, som kallar sig Träskofolkilainen, koncentrerade till ett område sydväst om staden Nyrhilänmäki.
BRIEF

Kompaniet Sierra Lima har precis roterat ner och har då fått i uppgift att enligt rutin bedriva "Hearts and Mind" för att se till att folkgruppen, Träskofolkilainen, inte känner sig hotade eller har utsatts för hemskheter. Vi har fått tilldelade tre stycken ambulanser från FN personal i området som går att hämta upp vid FN basen vid staden Latvamuilu (Ambulanserna står vid macken i staden). Dessa ambulanser ska användas för att dela ut förnödenheter och ge vård till de civila som behöver det.

I samband med det har vi fått order om att driva ut den fientliga milisgruppen Hard Disc Divergents som har gjort sig allt för bekväma i staden Nyrhilänmäki. I staden finns en FN soldat i ett av garagen, han står redo att upprätta en FN bas. Efter vi drivit ur fienden kan vi tala med honom för att upprätta basen (automagiskt).

Ytterligare en milisgrupp som aktivt stöttat HDD gruppen befinner sig runtomkring bondebyn Marjasalo. De kallar sig FLASH, en förkorning för FearLess Angry Short Humanoids. Gruppen beskriver sig själva som tekniskt kompetenta krigare men är i verkligheten ett gäng med internettroll som bedriver hatkampanjer på massiv skala för att påverka åsikterna om folkgruppen Träskofolkilainen. utgör en kugge i maskineriet som pumpar ut hat, utför terrårdåd och skapar instabilitet i regionen.

Sist men inte minst har vi SSD, Solid State Destructors. Gruppen intog regionens enda drivmedelsdepå sedan ett par år tillbaka och har länge varit en pina i FN:s sida. De besitter en större fordonsarsenal innehållande många pansarfordon. Drivmedelsdepån är nyckeln till att få igång industrierna i området och så att Sveriges soldater slipper klippa gräs och gräva diken med enkla verktyg. För vår och de soldater som kommer att ta upp våra posteringar i framtiden, vi måste få igång Ruha:s traktorer!Bild
SSD soldaterBild
FLASH soldaterBild
HDD soldaterBild
Karta över AO


Primary Objectives
Yxi - Milisgruppen HDD:s huvudområde. Nedkämpa fiender i området och uppför FN basen.
Kaxi - Milisgruppen SSD:s huvudområde. Destruera trollfabriken.
Kolme - Milisgruppen FLASH:s huvudområde. Destruera deras drivmedelsdepå och samla intel.

Secondary Objectives
- Lila cirklar på kartan markerar träskfolkets bostäder syd om obj Yxi.

EGNA RESURSER
1st UH-60 MEDEV
3st MH-6M (Bestyckade)
4st MH-6M (transport)
HEMTT Ammo, Fuel, Repair

GAZ-66 (Cloth Roof) Ambulans
GAZ-66 (Open) lastbilar för skyttet.

INTEL
Röda elipser är minfält.
M2. Mån tumma

Användarvisningsbild
Murkelost
Sergeant (E)Sergeant (E)
Inlägg: 587
Blev medlem: tor 10 nov 2016, 23:49
Ort: Arvika
Kontakt:

Re: Operation: Katso Keinona

Inlägg av Murkelost » lör 06 okt 2018, 10:43

Känn som att det kommer bli en kul söndag för Perkelee! =)
Get to da choppah!

Skriv svar