Operation: Desert Jewel (Strölir med PRAE)

Organisera ströspel med SSG-gänget här

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Användarens profilbild
Enfisk
VicefänrikVicefänrik
Inlägg: 1464
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Operation: Desert Jewel (Strölir med PRAE)

Inlägg av Enfisk » lör 12 aug 2023, 12:32

Bild
När: 20:00 lördag den 19:e augusti 2023 (dagen innan vi vevar igång höstterminen)
Var: på PRAE:s server & TS
Hur: Sync-info kommer i veckan. Det blir till att använda deras sync o köra en kombo av våra mods + deras mods o sen starta med modline som vanligt.
Vad: Operationen går ut på att infiltrera och extrahera en VIP på en ökenkarta. Detta görs mha littlebirds. Infanteriet spelar med typ SOG utrustning (så ljuddämp, cTab o hela tjollavippen).

För den som kan tyska eller har Google Translate så kan man läsa på mer om operationen här: https://prae-garde.de/calendar/index.ph ... nTabInvite
M2. Mån tumma

Användarens profilbild
Insane_Laughter
ÖversergeantÖversergeant
Inlägg: 377
Blev medlem: ons 28 sep 2016, 11:30

Re: Operation: Desert Jewel (Strölir med PRAE)

Inlägg av Insane_Laughter » sön 13 aug 2023, 00:16

Såg denna bilden...

Bild

Kan GRKs användas under op? ;)
“The thanks of the infantry, in my opinion, must be treasured more by every artilleryman than all decorations and citations. ”
Colonel Georg Bruchmuller

Användarens profilbild
Erk
Vicekorpral klass 1Vicekorpral klass 1
Inlägg: 254
Blev medlem: tor 22 aug 2019, 23:44
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Operation: Desert Jewel (Strölir med PRAE)

Inlägg av Erk » sön 13 aug 2023, 00:54

Mögliche erweiterung = möjlig utvidgning. Så det beror väl på

(med reservation för att jag inte använt min tyska på typ 20 år)

LuGoPa
GästGäst
Inlägg: 34
Blev medlem: tis 07 dec 2021, 21:37

Re: Operation: Desert Jewel (Strölir med PRAE)

Inlägg av LuGoPa » sön 13 aug 2023, 06:00

No Little Birds there will be a convoy with SOF Hmvees and a Battle Bus

LuGoPa
GästGäst
Inlägg: 34
Blev medlem: tis 07 dec 2021, 21:37

Re: Operation: Desert Jewel (Strölir med PRAE)

Inlägg av LuGoPa » sön 13 aug 2023, 07:23

SITREP (Translated by ChatGPT):
Läget i området Kunduz har på senare tid blivit allt mer spänt. Taliban har genomfört allt bättre samordnade attacker mot koalitionstrupperna. Bara förra veckan befann sig tyska trupper från lägret i Kunduz i kontakt med Taliban. Tre tyska soldater förlorade sina liv i striderna. Attacken ägde rum med en uppskattad fiendestyrka på 600 beväpnade stridande. Förstärkning från lägret i Kunduz var på väg till de trupper som var i kontakt med fienden och sköt på ett offroad-fordon från den tacksitanska armén, efter att tidigare information om fordon lastade med sprängämnen hade rapporterats av en drönare. Trots varningsskott fortsatte fordonet mot den tyska konvojen. Den tyska konvojledaren beslutade att stoppa fordonet, vilket ledde till att soldater från den tacksitanska armén förlorade livet. Detta orsakade upprörda reaktioner inom den tacksitanska armén.

Underrättelserapporter bekräftar att en grupp om fyra officerare ska träffa en representant från Taliban. Dessa officerare har tidigare uttalat sig starkt mot koalitionstrupperna. Enligt rapporterna planerar de en attack mot koalitionstrupperna. En politisk lösning är inte möjlig eftersom regeringen medger att de inte har verklig kontroll över sina officerare. US SOCOM har fått i uppdrag att avbryta mötet och ta de närvarande officerarna och Taliban-representanten i förvar. Det förväntas att de lokala trupperna lojala mot officerarna kommer att försvara dem kraftfullt. Lokala talibankämpare förväntas också ingripa om större strider uppstår.

Endast en drönare av typen MQ-9 Reaper för ISR (signalspaning och underrättelse) och CAS (luftnära eldunderstöd) kan ställas till förfogande för uppdraget. Om det uppstår problem kan helikoptrar av typen UH-60 Blackhawk och AH-64 Apache begäras, men de kommer att anlända till området med fördröjning. Dessutom har fienden ett omfattande nätverk av luftförsvar runt sin kommendopost, vilket innebär att de måste lämna det direkta området för att få stöd från dessa helikoptrar. Tyska och belgiska EOD-enheter har rensat en rutt från sprängfällor till målet. De bör följa den här rutten. Avvikelse ökar risken för att stöta på en sprängfälla avsevärt.

Användarens profilbild
Enfisk
VicefänrikVicefänrik
Inlägg: 1464
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Re: Operation: Desert Jewel (Strölir med PRAE)

Inlägg av Enfisk » fre 18 aug 2023, 19:16

Bumpar den här!

Imorrn kör PRAE en OP där vi är inbjudna, har man kvällen fri så rekommenderar jag varmt att haka på!
M2. Mån tumma

Skriv svar