Sida 1 av 1

Operation: Outdoor Uproar

Postat: tis 05 jan 2021, 02:31
av Enfisk


Bild
Den svenska insatsplutonen Sierra Lima är placerad på halvön Podagorsk i fredsbevarande syfte. Halvön och dess befolkning har genomlidit en handfull stadskupper och inbördeskrig de senaste trettio åren. Halvön ligger i östra europa och har länge varit en grogrund för miliser och terrorgrupper som många gånger begått våldsbrott i grannländer och europa.

Halvön har blivit alltmer orolig med mindre eldstrider mellan den svenska plutonen och diverse milismän. Även den lokala polisen, som numera bär kroppsskydd och militära vapen, har betett sig väldigt hotfullt när våra soldater stött på dem ute på patrull.
November Lima bedömer hotbilden som kraftig och har obekräftad INTEL om att fienden kraftsamlar för att driva ut den svenska plutonen från området.

Sierra Lima är på plats och har upprättat en väldigt spartansk FOB i halvöns största stad. För att inte vara helt blinda för vad som försigår utan för staden går ofta plutonens grupper på rekogniseringsuppdrag. Denna gång var det FOXTROT ALPHAS tur och målet var det gamla flygfältet i syd.

Bild
FOXTROT ALPHA:s nattspaning har gått helt åt pipsvängen. Gruppen har dåligt med ammo och sjukvård men har lyckats simma över till fastlandet och sökt skydd bland några hus. Men dem kommer inte därifrån utan hjälp!

Fienden är dem hack i hälen och tros bara vara några minuter bort, det är bara en tidsfråga innan fienden sparkar in dörren där FA gömmer sig och griper eller ännu värre, skjuter ihjäl dem. FA besitter INTEL från sitt spaningsuppdrag som är vital för att plutonsledning ska kunna genomföra ett anfall mot flygfältet.


Bild
RESCUE: FOXTROT ALPHA har hamnat i klistret efter deras rekogniseringsuppdrag mot flygfältet i syd. Plutonen agerar QRF för att förhindra att fienden eliminerar FA.

AIRFIELD: Ta hjälp av FA som vet vad som väntar på flygfältet. Anfall och inta flygfältet.

Bild
7st RHIB (.50cal)
4st Lastbilar
3st HEMTT (Fuel, Ammo, Repair)

Bild

Väder: Växlande molnighet, varma vindar från söder.
Tid: 0500
IED hot: Lågt
AA hot: Medel
Civila: Inga


Länk till bilderna: https://imgur.com/a/hmuq8Ww

Re: Operation: Outdoor Uproar

Postat: tis 05 jan 2021, 17:10
av Skandi
ohh räddnings uppdrag fast rädda våra egna ^^

Re: Operation: Outdoor Uproar

Postat: tis 05 jan 2021, 21:45
av Enfisk
Hela operationen faller om FA dör, litar på att Jonasson överlever. Han brukar överge gruppen o löpa till skogs med livet i behåll 👌

Re: Operation: Outdoor Uproar

Postat: ons 06 jan 2021, 08:34
av PrV J
Enfisk skrev: tis 05 jan 2021, 21:45 Hela operationen faller om FA dör, litar på att Jonasson överlever. Han brukar överge gruppen o löpa till skogs med livet i behåll 👌
NL har lärt Jonasson allt han kan. Bra jobbat Jonasson!

Re: Operation: Outdoor Uproar

Postat: ons 06 jan 2021, 13:35
av Bezz
Så länge Recky inte ställer sig upp (som normalt sätt är FAs kulmagnet) så kommer allt gå bra!

Re: Operation: Outdoor Uproar

Postat: ons 06 jan 2021, 15:32
av Nabel
Bezz skrev: ons 06 jan 2021, 13:35 Så länge Recky inte ställer sig upp (som normalt sätt är FAs kulmagnet) så kommer allt gå bra!
Kulmagneter har ju det roligast på en OP?

Re: Operation: Outdoor Uproar

Postat: sön 10 jan 2021, 15:56
av Recky
Sjukt spännande!!!

Jag är kulmagnet! SO OTHERS my live! 8)

Re: Operation: Outdoor Uproar

Postat: mån 11 jan 2021, 15:33
av Murkelost
Bra OP start på säsongen! 8)