Author Topic: Operation Glory to Arstotzka  (Read 942 times)

Enfisk

 • Sergeant
 • *
 • Posts: 462
Operation Glory to Arstotzka
« on: 29 March 2018 kl. 22:20:41 »
fler & större bilder: länk


Operation Glory To Arstotzka


SITREP
Efter ett sekel av proxykrig där NATO och Ryssland supporterat olika gerillagrupper på ön Everon har NATO nu landsatt egna trupper och annekterat ön. De sprider deras kultur och levnadssätt och förtrycker våra kära gamla subjekt. Allt är Everons numera avlidne presidents fel, han slöt korrupta avtal med västvärlden och möjliggjorde NATO att lagligt sätta in trupper.

Vi har nu inget alternativ, det är val om 14 månader i hemlandet och vi behöver en vinst här på Everon för att stärka förtroendet för vår ledare. Det befinner sig två journalister som länge undsluppit vår järnhand och nu fortsätter rapportera falskheter från Everon om vår inblandning i kriget.

Ordern är given, alla emblem är avryckta och samtliga är införstådda att det som sker här på ön är att en gerillagrupp gör ett heroiskt, fullskaligt anfall från deras sista stronghold Saint Pierre för att driva ut NATO och den förrädiska västvärlden.


BRIEF
Vi utgår från F.O.B Red Mist i Saint Pierre för att snabbt överrumpla fienden och spränga deras oljedepåer i Morton (Obj Black Gold). Denna hamn är tillsammans med flygplatsen strax norr om Saint Philippe de enda vägarna västmakterna får in materiel och förstärkningar.

Det är känt tack vare aktiv spaning och infiltration av våra vänner från KGB att västmakterna har sin ledningsplats i staden Lamentin som ligger mitt emellan de två vägarna in till ön, hamnen och flygplatsen. Skär av fiendens förmåga att leda så kommer dem att springa runt i cirklar.

Bilder har delats ut på två journalister som alltför länge undsluppit Gulag. Jimmy Mctucky och Russel Bland ska tas tillfånga och skickas till moderlandet.

I staden Montignac har fienden slagit upp tält och träningsbanor för deras infanteri. Slår vi ut eller fängslar majoriteten av deras trupper kommer vi ha det politiska övertaget och ses som skonsamma av omvärlden.


Objektiv:
 • Black Gold - Oljedepå samt hamn
 • Headless - Ledningsplats
 • Heartbleed - R&R för soldater
Sekundärt Objektiv:
Saint Philippe - Flygplats


EGNA RESURSER
1st Mi24V.
2st KA-60 för transport (grönmålade).
1st Mi8T (transport för 18 pers)
1st KA-60 för medevac (svartmålad).
Skyttet har GAZ.
EB kör BMP3 K/A.

INTEL
Röda elipser är minering. Fienden har haft tid på sig att bygga upp försvarsverk och har väldigt stor militär närvaro på ön. Fienden har tillgång till en flygbana så vi kan förvänta oss fientligt flyg.

Speltekniskt
Vi spelar som den ryska armen, med ryska vapen, fordon och utrustning (tack Viktor för gearmall). EB kommer nyttja BMP3. Sprängdeg för oljecisterner finns i låda vid briefskjulet.
Kom ihåg att fienden kör Bradley, flyger Apache osv, så sikta rätt!
« Last Edit: 1 April 2018 kl. 16:10:35 by Enfisk »
M2. Mån tumma

Enfisk

 • Sergeant
 • *
 • Posts: 462
Re: Operation Glory to Arztotka
« Reply #1 on: 29 March 2018 kl. 22:53:18 »
Modline för uppdraget är:

-mod=@CBA_A3;@ACRE2;@ACE3;@ACEX;@A3SX;@A3S2;@CUP_TP;@RHSAFRF;@RHSUSAF;@RHSSAF;@RHSGREF;@PO
M2. Mån tumma

Kalle

 • SSG: Ledning
 • Posts: 2156
 • Os frontale
Re: Operation Glory to Arztotka
« Reply #2 on: 29 March 2018 kl. 23:34:51 »
Coolt! surt att man missar. :/
Det är Arma vi spelar och vi spelar med fordon... -Enfisk 2017

Viktor

 • SSG: Ledning
 • Posts: 1045
Re: Operation Glory to Arztotka
« Reply #3 on: 30 March 2018 kl. 23:15:33 »

     
                                               KompaniorderKompaniets UPG
Ön Everon har blivit övertagen av västerländska imperialistmakter och det är vår uppgift att återta den till moderlandet. Dem prioobjektiv som identifierats är fiendens naturtillgångar (Oljedepåer på OBJ Black Gold), Ledningsförmåga (OBJ Headless) samt deras tränings- och rekreationsplatser (OBJ Heartbleed) i syfte att slå sönder deras moral. Vi skall även tillfångata två st. Journalister.

Utöver våra militära mål har vi också politiska uppgifter på ön - på OBJ Headless skall kompaniet se till att tillfångata så många fientliga kombattanter som möjligt i syfte att visa upp vår oändliga barmhärtighet.

Order:
OBJ Black Gold
Alpha Sierra
AS framrycker med helikopter till LZ Golden VÄST om OBJ och påbörjar span mot OBJ i väntan på BS.
När BS påbörjat eldgivning mot OBJ börjar AS anfall genom skog mot OBJ och slår från väst.

Bravo Sierra
BS framrycker från KP BS i FOB mot BS Break ÖST om OBJ. Plutonen rör sig sedan längs skogskant södra delen skogen för att undvika upptäckt på väg mot BS UFA.
På BS UFA rör sig plutonen nedåt mot BS 1, tar eldställningar mot syd och på plutonchefens order påbörjar eldgivning mot staden i syfte att dra åt sig uppmärksamhet för att skyla AS framryckning samt nedkämpa fienden.
BS kan välja att framrycka till staden när AS närmar sig OBJ.

November Lima
Spanning från NL 1/NL 1.5 el. Egen utvald position.

Victor Lima
Flyg vid spelstart NL till LZ Golden. Flyg därefter in AS till LZ Golden, därefter om möjligt understöd med Mi-24 som CAS. Redo att flyga in materiel efter avklarat OBJ.

Tango Lima
TL åker med AS. Kan bekämpa OBJ samtidigt som BS påbörjar eldöppning.

OBJ Headless
Vi bedömer detta OBJ som mest troligt att husera de journalister vi vill tillfångata. Inga spränggranater el. liknande.

Alpha Sierra
AS flygs till LZ Horseman. Därefter påbörja framryckning genom Trollskogen till AS 1, ta eldställningar mot OBJ. Därefter understödja BS framryckning till OBJ. När BS framryckt och grävt ned sig i sydöstra delen av OBJ skall AS framrycka mot OBJ och påbörja med att genomsöka norra delen OBJ.

Bravo Sierra
Samling BS UFA #2. Invänta att AS tagit understödjande eldställningar. När AS givit klartecken påbörjar BS aggressiv framryckning till BS 1. På BS 1 tar plutonen defensiva eldställningar och gräver ned sig tills AS hunnit fram till norra delen OBJ. Påbörja sedan genomsök av södra delen OBJ.

November Lima
Span mot OBJ från NL 2 el. Egen utvald plats.

Victor Lima
Landsätt AS på LZ Horseman, därefter understöd med CAS. Redo att flyga in materiel efter avklarat OBJ.

Tango Lima
Håll er runt AS. Eldställningar i Trollskogen och ev. Bekämpa mål på Plutonchefs order.


OBJ Heartbleed
Alpha Sierra
AS landsätter på LZ Commie, därefter påbörjar framryckning mot AS UFA #3 och ta eldställningar mot OBJ. På UFA inväntar AS förbekämpning av OBJ från TL. När TL:s sista rundor har landat påbörjar AS framryckning till AS 1 och därifrån påbörjar anfallet.

Bravo Sierra
BS samlas på BS UFA #3 och utgår därifrån mot BS 1. På BS 1 inväntar plutonen förbekämpning av målet från TL. När TL:s sista rundor landat påbörjar BS aggressiv framryckning mot BS 2. Därefter påbörja genomsök av OBJ.

November Lima
Span mot OBJ från NL 3 el. Egen utvald plats.

Victor Lima
Landsätt AS på LZ Commie. Därefter understöd med CAS. Redo att flyga in materiel efter avklarat OBJ om tid finnes för OBJ Flygplatsen.

Tango Lima
Landsätt på LZ Commie. Framryck sedan till UPK 304 och gör er redo för att förbekämpa OBJ. På Kompanichefs order påbörjar ni förbekämpning med spräng. Efter detta redo att bekämpa mål på Plutonchefs order.


Stående order (samtliga)
Live long and prosper🖖Fienden:
NATO trupper med standard materiel.
Civila:
Oklart. Bedömt obefintlig till låg närvaro.
Terrängen:
Mycket öppna ytor med kuperad terräng. De skogar som finns är täta. Kusterna är lågterräng med ofta branta kullar upp mot mitten av ön.
ROE:
Fritt öppna på bekräftade fiender om ej Plutonchef givit order om att hålla eld. Notera återhållsamhet i sprängmedel på OBJ Headless. På OBJ Heartbleed byts ROE till att enbart besvara eld - vi skall försöka ta så många som möjligt till fånga. Dubbelkolla mål i syfte att undvika bekämpa fiender som redan gett upp.
Minor:
Två stora minfält skall undvikas.
Understöd:
Mi24 (HIND!) från VL samt TL.
Kompaniets ÅSA
FOB, därefter plutonvis enligt Plutonchef.
Ledning:
Kompaniledning sköts av BS.
He's reaching for those grapes. He's trying to make his wine, and the wine's already sounding like a violin, that cheese and wine.

Enfisk

 • Sergeant
 • *
 • Posts: 462
Re: Operation Glory to Arztotka
« Reply #4 on: 31 March 2018 kl. 23:12:11 »
Uppdatering: Den gamle mekanikern Oleg Krassnye hörde av sig till KGB via en brevduva. I brevet meddelar han att han lyckats gömma 6st GAZ fordon i sitt garage i staden Lamentin. Hans garage ligger vid bensinmacken i norra delen av Lamentin.
« Last Edit: 31 March 2018 kl. 23:28:24 by Enfisk »
M2. Mån tumma

Murkelost

 • Junior Sergeant[E]
 • *
 • Posts: 464
Re: Operation Glory to Arstotzka
« Reply #5 on: 1 April 2018 kl. 16:21:55 »
VL kommer att prioritera inflygning av material, personal och sjukvårdsmaterial med hänsyn till att det är 2 piloter som är aktiva ikväll. Personligen kommer jag komma och gå lite mellan varven p.g.a. att jag har grabben hos mig, men ska bistå i att flyga AS mellan objektiven och övrig logistik om det hopar sig :)
I need you to take a deep breath and find your balls. And when you find them, finish the fucking job.

Murkelost

 • Junior Sergeant[E]
 • *
 • Posts: 464
Re: Operation Glory to Arstotzka
« Reply #6 on: 1 April 2018 kl. 17:10:53 »
För kännedom så kan Orca (Icepack) lasta 8 passagerare + 1 (eftersom vi inte har co-pilot med).
I need you to take a deep breath and find your balls. And when you find them, finish the fucking job.

 

* Välkommen till SSG

Vill du söka till SSG?
Swedish Strategic Group (SSG) är en taktiskt ARMA-klan med fokus på seriöst spel i en vuxen miljö.

Klanens storlek varierar men snittar på ca 50-60 medlemmar vid varje spel. Vi spelar på svenska och har en tydlig struktur.

Det är spel i princip varje söndag och vi bygger våra egna uppdrag! Detta betyder att vi får unika uppdag efter våra egna önskemål. 
[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Spelaranmälan

Antal anmälda spelare för kommande event.* Senaste foruminlägg

topic WW2 TvT: Battle of Hakamäki - 181209
[SSG: Operationer]
Mekonium
9 December 2018 kl. 13:10:01
topic ArmA3 Bilder från Operationer
[SSG: Foton]
Murkelost
2 December 2018 kl. 22:13:57
topic Operation: Tanjung Bay
[SSG: Operationer]
Enfisk
1 December 2018 kl. 14:40:09
topic Operation Invictus
[SSG: Operationer]
Kalle
25 November 2018 kl. 13:55:01
topic Operation Trident
[SSG: Operationer]
Murkelost
18 November 2018 kl. 00:50:59

Le Kalender

December 2018
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 [12] 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

No calendar events were found.

* Online

 • Dot Guests: 11
 • Dot Hidden: 0
 • Dot Users: 0

There aren't any users online.