Author Topic: Operation Union Jack  (Read 671 times)

Enfisk

  • SSG: Personal
  • Posts: 421
Operation Union Jack
« on: 30 November 2017 kl. 16:02:05 »

BAKGRUND
I mitten på 90-talet härjades sydamerikas kontinent av blodiga inbördeskrig då flera av de större nationerna med monarkiskt styre genomled en våg av revolter. Kungadömet Sahrantina var en av de få nationer som inte drabbades av revolter utan har länge njutit av ekonomisk stabilitet och en befolkning som stöttar sin konung i hans styre av nationen.

Storbritannien har fortfarande kvar många kolonier eller mindre landytor runt om i världen, oavsett hur långt bort landytan ligger från Storbritanniens hjärta. En av dessa kolonier är ön Sahrani, en gång i tiden uppkallad efter Sahra, vattenguden från Mayaindianernas tro. Ön och de mindre öarna runt omkring används för kommersiellt flyg och ger tillgång till viktiga fiskevatten. Befolkningen på ön är till största del britter och talar engelska. Sahrantina har länge ansett sig vara de rättfärdiga innehavarna av ön men har aldrig gjort ett seriöst anspråk eller kränkt dess territorium.

Senare in på 2000-talet när fler och fler företag inom tillverkningsindust rin flyttar till Asien ut ur Sahrantina hänger inte nationen med i utvecklingen. Nationen börjar halka efter och befolkningen som länge njutit av en stabil ekonomi börjar se sprickor i tillvaron. Sjukvården, skolor och äldrevården är de första sektorerna som drabbas av ekonomiska åtstramningar. Arbetslösheten i landet skjuter i höjden när jobben försvinner. Folket börjar viska att allt är kungens fel.

Sahrantinis kung, Leopoldo Galtieri har en bakgrund inom militären och är väl skolad i militärstrategi. Han börjar mista sitt folks stöd och tro på hans förmåga att leda landet i en allt mer förändrad värld och global ekonomi. Leopoldo chockar världen när han plötsligt utan att officiellt förklara krig, skickar iväg en fullskalig invasion av ön Sahrani. Storbritannien har endast ett fåtal posteringar på ön, många i väldigt dåligt skick och utan material för att hålla ut tills förstärkning från moderlandet kommer. Ön faller väldigt snart i Sahrantinas händer, Sahrantinas befolkning jublar över segern och skrattar gott åt Storbritanniens klena motstånd.

Storbritannien har skämt ut sig stort, en mäktig nation har blivit av med ett betydande territorium utan att ha gjort motstånd. Sahrantina ska betala dyrt för denna kränkning.


BRIEFING
Det brittiska kompaniet Sierra Lima har efter NLs plantering av falska anfallsplaner landstigit och utan motstånd tagit flygfältet i öst på huvudön i beslag. Sahrantinas styrkor på ön har fallit tillbaka mot sydväst och byggt upp försvarsverk samt minerat för att försvåra framryckning. Storbritanniens mål är att driva fienden från ön och visa att en kränkning av dess territorium besvaras med nationens samlade militära styrka.

De militärer från Storbritannien som innan invasionen var posterade på öns diverse militärbaser ska ha gripits och fängslats, vi ämnar frita dessa. Civila på ön samt dess infrastruktur ska så långt som det är möjligt bevaras i befintligt skick. Huvudstaden Corazol har enligt spanings rapporter inte befästs av fienden. För att säkerhetsställa att Corazols viktiga hamnar fortsätter att fungera har företaget “Blue Shipping” anlitat en PMC styrka som verkar inuti huvudstaden. De har inget uppsåt att hindra vår framryckning eller lägga sig i konflikten, de anses som neutrala.

Med hjälp av avancerad spaning med flyg har vi lyckats identifiera minerade områden. Dessa är markerade med röd sektor på kartan.Primära objektiv
Yorkshire  - En av de få kvarstående intakta brittiska FOBs från innan kriget. Nedkämpa fi och förstör material.
Clipper - Brittisk FOB i fiendens händer. Nyttjas av Sahrantinas militär för att resupplya fordon. Sabotera denna förmåga och sök igenom basen efter brittisk personal.
Twinings - Äldre FOB som numera är privat industri. Misstänks nyttjas för att husera ammo för bepansrade fordon. Sök igenom och förstör fientligt material.
Typhoo - Staden Ortego var en av de första städer som föll i fiendens händer. Staden klassas som fiendens vägg för att skydda staden Dolores hamnar som används för resupply från fastlandet.
Barrys - Staden Dolores. Nyttjas av fienden för att skeppa in förstärkningar och material från Sahrantina.


Sekundära objektiv
Lipton - Mindre bas som inte ases strategiskt viktig. Sök efter fientlig aktivitet inuti basen.

EGNA RESURSER:
AW159 Wildcat
3st SA-330 Puma
1st Merlin MEV
2 st Land Rover Ambulans

Skyttet kör Jackal(7 platser) och Coyote(11 platser)
EB kör FV510 Warrior SLAT

INTEL:
Det finns en väg från OBJ Yorkshire över bergen mot OBJ Clipper och OBJ Twinings. Det är möjligt för samtliga fordon att nyttja den för att kringgå minering. Fienden nyttjar statiska vapen, Zu-23-4 med radar samt helikoptrar.
« Last Edit: 30 November 2017 kl. 16:40:13 by Enfisk »
M2. Mån tumma

 

* Välkommen till SSG

Vill du söka till SSG?
Swedish Strategic Group (SSG) är en taktiskt ARMA-klan med fokus på seriöst spel i en vuxen miljö.

Klanens storlek varierar men snittar på ca 50-60 medlemmar vid varje spel. Vi spelar på svenska och har en tydlig struktur.

Det är spel i princip varje söndag och vi bygger våra egna uppdrag! Detta betyder att vi får unika uppdag efter våra egna önskemål. 
[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Spelaranmälan

Antal anmälda spelare för kommande event.* Senaste foruminlägg

topic Operation Narcos
[SSG: Operationer]
Murkelost
20 October 2018 kl. 11:38:29
topic Hoffa
[SSG: Streamare]
Hoffa
16 October 2018 kl. 14:55:24
topic ArmA3 Bilder från Operationer
[SSG: Foton]
Murkelost
15 October 2018 kl. 09:41:21
topic Operation Midwinter
[SSG: Operationer]
Viktor
13 October 2018 kl. 18:21:20
topic Blandade ArmA3 småklipp här
[SSG: Filmer]
Smorfty
8 October 2018 kl. 21:32:22

Le Kalender

October 2018
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 [20] 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

No calendar events were found.

* Online

  • Dot Guests: 10
  • Dot Hidden: 0
  • Dot Users: 3
  • Dot Users Online: