Author Topic: Operation Coastal Sun  (Read 872 times)

Nabel

 • Sergeant
 • *
 • Posts: 157
Operation Coastal Sun
« on: 23 November 2017 kl. 23:46:02 »
SITREP
Ön Malden är en strategiskt viktig ö för nationen Portabíen, dess stora flygfält i norr och djuphavshamnar i syd möjliggör totalt kontroll över territoriet kring medelhavet. Portabíen har haft ett turbulent år med kraveller runt om i landet. Malden inte skonats från oroligheterna. Maldens befolkning länge varit förtryckt av regeringen, de har som exempel inte fått använda sitt ursprungliga språk “Maldaviska”. Befolkningens tålamod har sinat, demonstrationer mot regeringens styre har slutat all mer blodiga efter den nationella polisen sattes in med skarpladdade vapen. Portabíen skickade även en stor styrka militärer för att säkerställa att öns befolkning inte gör revolt. Öns militära ledning är uppväxta på Malden och har vid tidigare konflikter på ön sympatiserat med befolkningens önskan om att bli självständiga.

Regionspresidenten Carles Ramon annordnade en folkomröstning som regeringen har förklarat olaglig. Polisen fick order om att förhindra folket att rösta. Vallokaler blockerades, valurnor beslagtogs och röstsedlar brändes.

Efter valet då 30% av befolkningen på Malden röstade i som trots polisens insats, uttalade sig Maldens regionspresident Carles Ramon till hela nationen och utropade att JA-sidan hade vunnit och att Malden äntligen är en självständig stat! Militären som Portubíen skickade för att undvika just detta har också anslutit sig till självständighetsrör elsen och har avväpnat den stationerade polisstyrkan och fängslat dem på okänd plats. Malden styrs av regionspresidenten och en mindre skara officerare.

Carles Ramon har uttalat sig mycket kritisk mot EU och annan inblandning från andra nationer. Han ser självständighetsför klaringen som ett internt ärende mellan Malden och Portubíen. Hans tal till folket efter självständighetsför klaringen riktade skarpa hot mot EU, “All inblandning från andra nationer eller EU kommer att betalas i blod”.


Sierra Lima skickades till Malden för att stödja Portabíen för drygt två veckor sedan, kompaniet hamnade direkt i konflikt med Carles Ramons styrkor på ön. Med god koordination och erfarna soldater så säkrade Sierra Lima Maldens flygplats, slog ut en artilleri position och befriade fyra av 6 poliser som hölls gisslan i La Trinité.

I La Trinité så tog Sierra Lima förluster, tillräckligt många för att de inte kunde fortsätta mot de resterande objektiven på ön. Istället så flyttades FOBn till flygplatsen för att enklare få in resurser samt förstärkningar. Sedan dess så har Sierra Lima och de Carles Ramons styrkor hållt en standoff på varsin sida av en temporär DMZ som går genom staden La Trinité.

En vecka in i stand-offen så publicerades en artikel via Bloomberg om eventen innan och konflikten mellan Sierra Lima och Carles Ramon. Artikeln påstår att eventen upp till valet kan ha påverkats av en tredje part, enligt artikeln så ska det finnas bevis på att Carles Ramon och andra lokala politiker har tagit emot mutor innan valet.

BRIEFING
Efter Artikeln som har gått ut så har Sierra Lima fått i order att neutralisera fientliga trupper på Malden och hitta Journalisten Charles Bandwick. Vår förhoppning är att Mr Bandwick har information om tredje parters inblandning.


DMZ
Komplett karta
Primära objektiv
Lucie - Militära truppernas HQ på Malden. Sök igenom ön efter radiotorn för att förhindra kommunikation mellan fienden.
Honeybees - I denna dal av berget så tror vi att Journalisten Charles Bandwick gömmer sig, han måste hittas och tas till en vår FOB för debrief.
Seul - Här äger Carles Ramon ett hus, sök igenom efter Carles och eventuell intel. Huset ska vara klottrat med blå sprej, en text om frihet och ett fredstecken.
Manor - Fientlig cache av vapen, ammunition till fienden gömmer sig i ett varuhus i Le Port, hitta och transportera till FOB.

Sekundära objektiv
Golf - Neutralisera kustartilleri
Carlo - Fientliga trupper är koncentrerade här, neutralisera och sök igenom området för att lista ut varför. Möjligt radiotorn har setts på satellitbilder, hitta och ta ner.
Penguin - Hamnstad som ryktas användas för smuggling, sök igenom hamnen.
Klondike - Hamn för transport mellan huvudön och militärön i SE.

EGNA RESURSER
1 MH-6M
2 UH-60M
1 UH-60 MEV
1 CH-47
1 Gripen

Skyttet har Qilin HMG.
EB kör M2A3 Bradley.

INTEL
Fienden är en reguljär armé samt nyttjar NATO vapen, fordon och kroppskydd. Fienden nyttjar statisk och handburen AA utrustning.

Nabel

 • Sergeant
 • *
 • Posts: 157
Re: Operation Coastal Sun
« Reply #1 on: 26 November 2017 kl. 17:52:32 »
VL har fått två lådor med fallskärmar och en C-130.

Enfisk

 • SSG: Personal
 • Posts: 421
Re: Operation Coastal Sun
« Reply #2 on: 26 November 2017 kl. 22:55:53 »
Upprorsmakaren Carles Ramon gick till slut ett dystert öde till mötes. Länge leve Portubien!


M2. Mån tumma

 

* Välkommen till SSG

Vill du söka till SSG?
Swedish Strategic Group (SSG) är en taktiskt ARMA-klan med fokus på seriöst spel i en vuxen miljö.

Klanens storlek varierar men snittar på ca 50-60 medlemmar vid varje spel. Vi spelar på svenska och har en tydlig struktur.

Det är spel i princip varje söndag och vi bygger våra egna uppdrag! Detta betyder att vi får unika uppdag efter våra egna önskemål. 
[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Spelaranmälan

Antal anmälda spelare för kommande event.* Senaste foruminlägg

topic Operation Narcos
[SSG: Operationer]
Murkelost
20 October 2018 kl. 11:38:29
topic Hoffa
[SSG: Streamare]
Hoffa
16 October 2018 kl. 14:55:24
topic ArmA3 Bilder från Operationer
[SSG: Foton]
Murkelost
15 October 2018 kl. 09:41:21
topic Operation Midwinter
[SSG: Operationer]
Viktor
13 October 2018 kl. 18:21:20
topic Blandade ArmA3 småklipp här
[SSG: Filmer]
Smorfty
8 October 2018 kl. 21:32:22

Le Kalender

October 2018
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 [20] 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

No calendar events were found.

* Online

 • Dot Guests: 11
 • Dot Hidden: 0
 • Dot Users: 2
 • Dot Users Online: